Papa Francisc se va vaccina anti-COVID peste câteva zile: „Riscul cel mai mare rămâne nevaccinarea”

Papa Francisc a anunțat într-un interviu acordat canalului de televiziune italian Canale 5, că se va vaccina împotriva COVID-19 săptămâna viitoare. Suveranul Pontif i-a îndemnat pe toți cetățenii să se vaccineze pentru a-și proteja nu numai viața lor, ci și pe a celorlalți.

„Săptămâna viitoare vom începe vaccinarea aici, la Vatican, și am avut o întâlnire, trebuie să se facă. Cred că din punct de vedere etic toată lumea ar trebui să ia vaccinul.

Este o alegere etică, deoarece nu te joci doar cu sănătatea ta, cu viața ta, ci și cu viața altora”, a spus Papa Francisc, transmite rotalianul.com.

„Există o negare sinucigaşă pe care nu aş putea să o explic, dar astăzi trebuie să fim vaccinaţi”, a mai afirmat papa referindu-se la negaționiști. „Când îmi va veni rândul, mă voi vaccina cu convingerea că este un gest de responsabilitate. Riscul cel mai mare rămâne nevaccinarea”.

Papei Francisc, în vârstă de 84 de ani, i s-a îndepărtat o parte a unui plămân în timpul tinereții, ceea ce îl face vulnerabil la Covid.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.