Papa Francisc: „Terorismul este o pată de sânge care acoperă lumea”

Papa Francisc i-a îndemnat, duminică, 1 ianuarie 2017, pe liderii mondiali să conlucreze împreună în lupta contra „plăgii terorismului” susținând că o pată de sânge s-a abătut asupra lumii încă din prima zi a anului 2017, cu referire la atentatul soldat cu zeci de morți și răniți de la Istanbul, informează Reuters.

În fața unei mulțimi formată din circa 50.000 de credincioși adunați în Piața Sf. Petru, suveranul pontif s-a abătut de la discursul său pentru a condamna, în cadrul slujbei tradiționale, atacul sângeros din clubul de noapte din Istanbul soldat cu 39 de morți și cu rănirea altor 69 de persoane, potrivit Agerpres.

„Din păcate, violența a lovit chiar și în noaptea aceasta a urărilor de bine și a speranței. Îndurerat, îmi exprima solidaritatea cu poporul turc. Mă rog pentru numeroasele victime, pentru cei răniți și pentru întreaga națiune aflată în doliu”, a spus Papa Francisc. „Îl rog pe Dumnezeu să îi ajute pe toți oamenii cu bune intenții să aibă curajul să își suflece mânecile și să înfrunte această plagă a terorismului și această pată de sânge care acoperă lumea aducând umbra fricii și sentimentul deznădejdii”, a continuat liderul spiritual de la Vatican.

Papa Francisc a declarat în mesajul său de Anul Nou că anul 2017 va fi așa cum îl vor face oamenii. „Anul va fi bun în măsura în care fiecare dintre noi, cu ajutorul lui Dumnezeu, caută să facă bine în fiecare zi”, a spus suveranul pontif în fața credincioșilor adunați în număr mare în ciuda vremii reci.

În discursul ținut în ziua în care 1,2 miliarde de credincioși romano-catolici celebrează Ziua Mondială pentru Pace, suveranul pontif a spus că pacea a fost construită spunând „Nu” în fața urii și violenței și „Da” înfrățirii și reconcilierii.

Suveranul Pontif a atras atenția că lipsa contactului fizic între oameni, urmare a mijloacelor moderne de comunicare, „ne cauterizează inimile și ne face să ne pierdem capacitatea de a fi sensibili și de a ne minuna, dar și de a simți milă și compasiune”, mai arată sursa citată.

În mesajul tradițional adresat la 1 ianuarie anul trecut, Papa Francisc a urat tuturor „un an de pace” și de „milostivire” și a criticat „indiferența” unei lumi suprainformate. De asemenea, el a făcut apel la state să împiedice răspândirea conflictelor, să atenueze datoriile și să desfășoare o cooperare care să respecte culturile și dreptul copiilor de a se naște.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.