„Papa la Sanyi” din Vama Veche, acum și în Cluj-Napoca, pe strada Șincai! Un nou răsfăț culinar în centrul Clujului

Faimosul bucătar Sanyi, care a adus un zâmbet și o gustare delicioasă tuturor celor care i-au trecut în ultimii ani pragul bucătăriei de pe malul Mării Negre la Vama Veche, schimbă aerul maritim cu frumusețea orașului Cluj-Napoca și deschide un nou restaurant „Papa la Sanyi”. Primele delicatese pregătite atent în bucătăria situată pe strada Gheorghe Şincai nr. 7 au fost inaugurate pe 7 martie 2016, odată cu acest nou concept inedit care va oferi multe surprize tuturor celor care vor trece pragul micului local.

Foto: Calin Ilea | www.calinilea.com
Foto: Calin Ilea | www.calinilea.com

Cunoscut în gastronomia națională pentru faimosul local din Vama Veche „Papa la Șoni”, Alexandru Pădurean s-a afirmat prin ideile sale ingenioase și prin căldura și ospitalitatea cu care și-a tratat clienții ani la rând. Toți cei care au ajuns la Vama Veche au vizitat cel puțin o dată „locul în care se mănâncă bine și se cântă rock„, au ținut minte bunătățile de o calitate deosebită și atmosfera boemă care a transformat chiar și un gulaș tradițional într-o delicatesă „cum numai la Șoni găsești”.

„Încerc să fac un nou concept aici despre micul dejun care în Cluj nu prea există, omletăria care nu prea există aici, după-masă va urma servirea tip ‘împinge tava’ în care vreau să fac o mâncare un pic mai specială care să fie nu la nivelul prânzului la 12, 14 lei, prânzul tip low-cost, ci să încercăm să facem niște mâncăruri de calitate pe care oamenii să le poată savura destul de repede la prânz. Seara vreau să facem vreo 5-6 feluri de mâncăruri tip gourmet și Papa la Șoni care e consacrat și îl fac de 5 ani în Vama Veche și în București. Așa că am lăsat Bucureștiul și m-am întors ‘acasă’, la Cluj, de unde sunt părinții mei. În Cluj ce îmi place este că foarte multă lume face lucruri frumoase și probabil că e orașul e ca o inimă nu doar pentru Ardeal, ci și pentru România”, a spus celebrul Șoni la inaugurarea noului restaurant.

Foto: Calin Ilea | www.calinilea.com
Foto: Calin Ilea | www.calinilea.com

Papa la Sanyi = rețete cu specific maghiar, rafinament și spirit de Vama Veche

Secretul din spatele succesului brandului „Papa la Sanyi” stă în rețeta consacrată de gulaș care va beneficia la Cluj-Napoca de o nouă abordare, odată cu noul concept de restaurant unic pe piață. Cunoscutul proprietar dorește să își implementeze propriile idei, așadar, pe lângă elementele deja devenite tradiționale, printre care folosirea exclusivă a produselor bio, mâncare delicioasă și servire impecabilă, Șoni vine cu o nouă idee care să sublinieze atât unicitatea acestui local cât și eleganța sa.

În ciuda faptului că gulașul și preparatele tradiționale vor rămâne în continuare preparatele de baza ale restaurantului, „Papa la Sanyi” va include și un alt tip de produse gourmet, exclusiviste, raw-vegane și chiar home-made. Interacțiunea cu clienții și atmosfera primitoare vor rămâne, de asemenea, obiectivele principale ale bucătarului, fapt pentru care s-a decis implementarea unor evenimente inedite, de tip workshops pentru adulți și copii sau seri culinare speciale în care invitații vor putea găti pentru prietenii lor sau vor putea învăța din secretele bucătăriei internaționale.

Când și ce mâncăm la Papa Sanyi?

Restaurantul va funcționa într-un regim special, încercând să satisfacă toate plăcerile culinare ale gurmanzilor și nu numai. Așadar, Papa la Sanyi va funcționa după următorul program:

  • dimineaţa va fi Omletărie – Omletărie a la Sanyi –  se poate servi la locaţie sau TO-GO la cornet.
  • la prânz va fi restaurant de tip împinge tava – Gourmet la tavă –  în fiecare zi vor fi preparete mâncăruri diverse iar publicul își va putea bucura papilele gustative cu un mix de mâncăruri proaspete și sănătoase.
  • seara, Papa la Sanyi devine restaurant a la Carte, iar meniul va fi unul diversificat, subliniind astfel această trecere de la un restaurant de tip „împinge tava” la unul elegant, pretențios și cu un meniu bogat în delicatese.

Așadar, toți cei care își doresc să treacă pragul bucătăriei inedite „Papa la Sanyi” sunt așteptați pe strada Gheorghe Şincai la numărul 7, unde vor descoperi o experiență culinară unică, de la preparate și până la servire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.