Mobilizare generală a fanilor pentru Universitatea Cluj! Angajații clubului amenință că intră în grevă generală

Fanii Universitătii Cluj se vor aduna, din nou, în centrul orașului joi, 10 martie, începând cu ora 17:00, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la situația dezastruoasă în care se află clubul. Locul de întâlnire este cel tradițional – Piața Unirii. Peste 1100 de fani și-au anunțat prezența pe rețelele sociale la mitingul intitulat „Dacă n-ar fi U…”, iar numărul lor se anunță a fi mult mai mare.

daca n-ar fi U miting 10 martie 2016

Fără o sursă reală de finanțare și fără posibilitatea de a achita drepturile bănești ale jucătorilor și angajaților clubului, Universitatea se află într-un nou moment critic, iar tot joi, la Tribunalul Botoșani, se judecă un nou termen din procesul de intrare în faliment a clubului.

Angajații clubului au intrat în grevă de avertisment, marți, timp de două ore și au formulat o plângere la Tribunalul Botoșani, amenințând conducerea că dacă nu le vor fi achitate toate salariile restante până joi vor intra în grevă generală. Aceștia sunt neplătiți de 6 luni și au ajuns la capătul răbdărilor, ultimii bani văzuți au fost în luna decembrie a anului trecut, când au primit jumătate din salariul aferent lunii august 2015.

„După 15 martie vom ști exact cam în ce direcție mergem, și anume soluția pe care sperăm noi să o avem este de o continuitate a Universității Cluj, de salvare a actualei formule și de a reveni într-o ligă superioară, dar suntem pregătiți și pentru o altă alternativă în cazul în care această primă soluție nu poate funcționa. Deocamdată fiind în derulare foarte multe proceduri administrativ-juridice nu pot să discut mai multe aspecte, dar concluzia finală este următoarea: indiferent de soluție, Universitate Cluj are viitor, are continuitate și va exista în continuare”, a declarat Emil Boc la TVR Cluj.

Galeria „șepcilor roșii” a încercat prin toate mijloacele posibile să promoveze mitingul de joi, umplând întreg orașul de afișe și chiar urcând un banner uriaș pe podul de peste Calea Florești pe care au scris „să arătăm că atâția ani de studenție n-au fost în zadar, pe 10 martie în stradă dăm examenul final”.

miting 10 martie u cluj 2016

Solidaritate din partea sportivilor îndrăgostiți de „U”

Foști și actuali sportivi care au activat sau activează în prezent sub brandul Universității Cluj s-au solidarizat și au promovat pe paginile personale de Facebook mitingul de joi, încercând să tragă un semnal de alarmă cu privire la viitorul echipei. Sunt acei sportivi care s-au îndrăgostit de „U” încă din primele minute în care au îmbrăcat tricoul alb-negru. Fotbaliștii Andrei Lungu, Valentin Lemnaru, Apostol Muzac, Dan Bucșa, Robert Veselovsky, Dragoș Balauru, Maximilian Nicu, Răzvan Cociș, Bogdan Ungurușan, Alin Buleică, Nuno Viveiros, Vlad Niculescu, George Florescu, Emil Szolomajer, Ionuț Târnăcop și alții, alături de handbalistele Abigail Vălean, Andreea Tetean, Mihaela Tivadar, Nicoleta Dincă, foștii baschetbaliști Mihai Silvășan sau Milijan Medvej, antrenorul echipei de baschet feminin Dragan Petricevic sau judoka Corina Căprioriu, cu toții s-au mobilizat admirabil pentru a sprijini demersul fanilor și au chemat lumea în stradă. Lor li s-au alăturat sute de suporteri din străinătate, dar și din toată țară, care au lansat în ultimele zile zeci de mesaje și îndemnuri care au un singur numitor comun: „U Cluj nu moare!”

În plan sportiv, echipa va juca miercuri, 9 martie, pe stadionul de 400 de locuri din comuna Jucu, contra liderului din liga 2 seria de vest, CSM Râmnicu Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.