Parada Militară la Cluj, de Ziua Națională a României, începe la ora 12:30

Clujenii sunt invitați marți, 1 Decembrie, în Piața Avram Iancu, la tradiționala paradă militară organizată de Ziua Națională a României.

parada militara 1 decembrie cluj

Parada va începe începe la ora 12:30, în acţiune fiind angrenat un detaşament de onoare constituit din 550 de militari şi 50 de mijloace tehnice din Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Administraţiei şi Internelor.

În dispozitivul de defilare din partea Ministerului Apărării Naționale vor lua parte militari aparținând Diviziei 4 Infaterie „Gemina”. Mai exact, vor participa 250 de militari din Regimentul 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureșianu”, Batalionul 7 Aruncătoare Proiectile Reactive „General Vasile Danacu”, Batalionul 55 Comunicații și Informatică „Napoca” și Batalionul 3 Apărare Antiaeriană „Potaissa”.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor fi compuse din specialiști ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, ai Grupării de Jandarmi Mobilă și din colegii mai tineri ai acestora, elevi ai Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca, reunind în total 200 de persoane.

De asemenea, la sărbătoarea românilor din Cluj-Napoca vor participa reprezentanții Poliției Locale Cluj-Napoca și un detașament de 100 de voluntari ai organizației Crucea Roșie.

Antrenamentul pentru parada militară dedicată Zilei Naționale a României se va desfășura duminică, 29 noiembrie, în intervalul orar 11:00-14:00, în Piața Avram Iancu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.