CFR Cluj, alături de Astra și ASA Târgu Mureș, riscă depunctarea în Liga 1

CFR Cluj este investigată de Comisia de Disciplină şi Etică a FRF deoarece a încălcat prevederile Regulamentului naţional de licenţiere a cluburilor şi de fair play financiar, informează frf.ro.

stadion dr constantin radulescu CFR Cluj

În aceeaşi situaţie se află și formațiile Astra Giurgiu şi ASA Târgu Mureş, toate cele trei echipe urmând să fie depunctate.

„Administraţia de monitorizare financiară a cluburilor din Liga I anunţă că pe rolul Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF se află dosarele unor cluburi care au încălcat prevederile Regulamentului naţional de licenţiere a cluburilor şi de fair play financiar – Partea a III-a. Pentru o corectă informare a membrilor afiliaţi şi a opiniei publice, Administraţia de monitorizare financiară a cluburilor din Liga I anunţă cluburile care au raportat datorii restante, la termenele-limită aplicabile, 30 iunie, 30 septembrie şi 31 octombrie, către cluburi şi/sau către angajaţi. – Asociaţia Fotbal Club Astra – Asociaţia Fotbal Club ASA 2013 Târgu Mureş; – Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA”, notează sursa citată.

Potrivit FRF, sancţiunile regulamentare sunt deducerea punctelor din clasamentul sezonului competiţional 2015-2016, în funcţie de situaţia prezentată de fiecare club, conform Anexei II din Regulamentul naţional de licenţiere a cluburilor şi de fair play financiar, ediţia 2014. Un club care încalcă fair-play-ul financiar poate fi sancţionat cu maximum şase puncte, trei pentru datoriile către alte grupări şi trei pentru cele către angajaţi.

CFR Cluj a început această ediţie de campionat cu 6 puncte penalizare, din cauza neîndeplinirii unor condiţii din regulamentul de licenţiere.

Dintre grupările de mai sus, ASA Târgu Mureş şi Astra Giurgiu sunt investigate şi de Corpul de control financiar al cluburilor (CFCB) din cadrul UEFA, deoarece înregistrează datorii către alte grupări, angajaţi şi autorităţi, a anunţat, miercuri, site-ul oficial al UEFA.

În aceeaşi situaţie este FC Botoşani. Perioada vizată este 30 iunie – 30 septembrie. Cele trei grupări care vor fi investigate Corpul de control financiar al cluburilor nu vor mai primi bani de la UEFA pentru participarea în cupele europene până la soluţionarea cazurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.