Paralimpicul clujean Alexandru Bologa, medaliat cu bronz la Jocurile Paralimpice Tokyo 2020, premiat cu 2000 de lei de primărie

Performanța sportivului paralimpic clujean Alexandru Bologa a fost premiată astăzi în Sala de Sticlă a Primăriei Cluj-Napoc de către primarul Emil Boc.

Sportivul paralimpic clujean Alexandru Bologa, care a cucerit în luna august medalia de bronz la Jocurile Paralimpice de la Tokyo a fost premiat cu suma de 2000 lei de la bugetul local, în urma unui proiect supus aprobării Consiliului local în ședința ordinară din data de 2 septembrie 2021.

Judoka român Alexandru Bologa a câștigat medalia de bronz în cadrul categoriei 60 kg, la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

În 2016, la Rio de Janeiro, a reușit și performanța de a deveni cel mai tânăr medaliat judoka la Jocurile Paralimpice și primul medaliat nevăzător român la judo. Palmaresul de excepție al sportivului clujean e completat de o medalie de argint obținută la Campionatul Mondial pentru Juniori de la Eger, iar în 2015 a câștigat Open-ul de la Heidelberg și Grand Prix-ul de la Birmingham.

Sportivul Alexandru Bologa este legitimat la Clubul Sportiv Municipal Cluj-Napoca, și înregistrat la Centrul Olimpic Național din Cluj-Napoca.

Totodată, Alexandru este student la două facultăți din municipiul Cluj-Napoca: Psihopedagogie Specială și Kinetoterapie din cadrul UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca.

Sursă foto: Comitetul Olimpic si Sportiv Roman

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.