Părintele este obligat să-și supravegheze atent copilul când stă la calculator

Dad-boy-computer_420-420x0Orice părinte are obligația să își supravegheze copilul atunci când acesta se joacă la calculator, să îi monitorizeze activitatea pe internet, să îi interzică accesul pe anumite site-uri periculoase, să aibă grijă să nu ajungă pe site-uri și magazine online de unde copilul ar putea, accidental, să comande ceva acasă.

Trăim într-o perioadă în care mijloacele tehnologice moderne ne guvernează viața, iar copiii ajung să dețină calculatoare, laptopuri, tablete și telefoane mobile de ultimă generație de la vârste fragede, pe care se joacă tot felul de jocuri online, jocuri cu masini, jocuri de curse, jocuri cu tractoare si fermieri, jocuri de fotbal sau cu motociclete, petrecând ore întregi în fața calculatorului.

Nu are rost să ne mai plângem că ăștia mici, „tinerii din ziua de azi”, se gândesc numai la calculator și la telefoane mobile, au în cap numai selfie-uri, facebook, twitter, instagram, trebuie să învățăm să ne folosim de aceste mijloace tehnologice moderne pentru a ne îmbogăți cultura generală și a învăța lucruri noi. Copiii trebuie să învețe ceva din timpul petrecut în fața calculatorului, să urmărească un documentar captivant, să citească lucruri noi, să decopere lumea din câteva click-uri și să se bucure de informațiile de calitate găsite online. Dar toate acestea un copil nu le poate face fără ajutorul părinților, care trebuie să le faciliteze celor mici accesul spre informații de calitate și lucruri interesante. Părinții au obligația să se îngrijească de comportamentul odraslelor și să îi supravegheze non-stop atunci când aceștia sunt la calculator, sub nici o formă nu trebuie scăpați din vedere când sunt online, nici măcar pentru câteva minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.