Parteneriat de suflet între „U” Cluj şi Asociaţia „Hans Spalinger” (AHS)

Jucătorii Universităţii Cluj vor juca cu sigla Asociaţiei Hans Spalinger (AHS) pe tricouri incepand de la meciul cu Dinamo de sâmbătă, 15 martie, graţie unui parteneriat încheiat joi între club şi Asociaţie.

U Cluj - AHS

AHS lucrează din 2004 pentru binele copiilor cu handicap mintal sever, iar parteneriatul între Universitatea Cluj se va concretiza, într-o primă fază, în promovarea asociaţiei pe echipamentele jucătorilor şi susţinerea copiilor pentru care fiecare pas făcut în terapia lor este rezultatul unei lupte cu propria neputinţă.

„U” Cluj, prima echipă din Transilvania care preia modelul Barcelonei şi evoluează cu numele unei asociaţii umanitare pe tricouri.

„Cu Asociaţia Hans Spalinger avem multe trăsături comune: bucuria de a-i face pe oameni fericiţi, lupta împotriva imposibilului, dorinţa de a ne implica în comunitate și a lăsa ceva în urma noastră. Ne-a impresionat determinarea acestor oameni, faptul că nu renunţă şi cred până la capăt în aceşti copii. La fel cum un căpitan luptă pentru echipa sa, aşa şi aceşti copii luptă pentru dezvoltarea lor, un lucru care ar trebui să ne motiveze pe noi toți. Ei au dreptul la un tratament adecvat și este datoria întregii societăți să-i susțină în drumul lor spre o viață mai bună”, a declarat Vlad Munteanu, administratorul special al Universităţii Cluj.

Asociația clujeana „Hans Spalinger” oferă planuri personalizate de intervenție, școlarizare și exerciții de recuperare fizică pentru copiii cu handicap mintal sever și/sau asociat. Majoritatea copiilor provin din centre de plasament, pentru că au fost abandonaţi după naştere de părinţi, speriaţi de verdictul medicilor. Unii provin din familii care se zbat pentru a le asigura tratamentele deloc accesibile de care copiii au nevoie. Pentru toţi, Centrul AHS este o comunitate, un spațiu familial în care învață, se dezvoltă, iau masa şi se joacă împreună. Sediul adecvat și profesorii dedicați sunt bazele prin care AHS construiește un viitor mai bun pentru acești copiii, cărora nimeni nu le dădea nicio șansă.

„Avem convingerea că această „alianță” va genera schimbare și evoluţie, că va aduce copiii cu dizabilități mult mai aproape de sufletul oamenilor. Fotbalul este un sport ce implică muncă, dar și speranță prin toleranță, respect și fair-play. Acestea sunt valori esențiale și în munca noastră la AHS. Multiplele parteneriate între FIFA și UNICEF sunt o dovadă extraordinară ca astfel de acțiuni sunt necesare și benefice, iar faptul că AHS și „U” Cluj lansează, astăzi, această cooperare la Cluj este un motiv de mare bucurie pentru noi și pentru copiii pe care suntem atât de norocoși să-i avem aproape. Nu este întâmplător faptul că începem această colaborare în luna martie, moment în care AHS aniversează zece ani de existență la Cluj”, a declarat Ovidiu Damian, director executiv AHS.

Partida cu Dinamo Bucuresti va avea loc sambata, 15 martie, de la ora 17:45 pe Cluj Arena si conteaza pentrue etapa a XXIII-a a Ligii I.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.