Pasajul pietonal din Piaţa Gării a fost finalizat si redeschis publicului!

Lucrările de reabilitare ale pasajului pietonal din Piaţa Gării au fost finalizate, aceasta fiind prima modernizare dupa anul 1987. Pasajul are 5 accese deschise, iar cel de-al 6-lea este inchis deoarece urmeaza sa faca legatura cu pasajul care apartine Regionalei CFR.

pasaj subteran piata garii2

„Am urmărit creşterea siguranţei pietonilor şi fluidizarea traficului, acestea sunt cele două obiective ale investiției realizate. Am urmărit să creștem siguranţa cetățenilor care traversează aceste pasaje pentru că oamenii nu aveau curaj să le folosească, însă acum sunt în deplină siguranţă. Au fost instalate 7 camere de supraveghere şi un sistem performant de iluminat, iar clujenii pot să circule în siguranţă fără să aibă teamă de nimic”, a declarat primarul Emil Boc.

Noul sistem de ilumnat este dotat cu programator, astfel că pe timp de noapte vor funcţiona toate cele 41 de lămpi, iar în timpul zilei vor fi pornite 9 astfel de aparate de iluminat.

Lucrările trebuiau finalizate pe 30 iulie, dar au durat mai mult decât s-a preconizat iniţial datorita ca a fost necesară placarea pereţilor.

Modernizarea pasajului a fost efectuată de firma SC ANDOCONSTRUCT SRL (partea de construcţii – 502.370 lei) şi SC SERVINSTAL IMPEX SRL (partea de instalaţii sanitare şi electrice – 49.500 lei), iar valoarea totală a investitiei a fost de 551.871 lei.

Pasajul are o suprafaţă de 630 de mp şi 5 cai de acces, cel de-al 6-lea fiind închis deoarece urmează să facă legătura cu pasajul care aparţine Regionalei CFR. Primăria a demarat procedurile pentru contractarea lucrărilor necesare unirii celor două pasaje, pe sub platforma pietonală din faţa clădirii gării, pentru asigurarea unui trafic pietonal complet subteran, în scopul fluidizării traficului auto şi pentru un acces mai uşor al călătorilor înspre staţiile CTP. În 26 septembrie 2014 a avut loc deschiderea ofertelor pentru proiectare şi execuţie şi au fost depuse 3 oferte care sunt în evaluare.

pasaj subteran piata garii3

pasaj subteran piata garii

2 thoughts on “Pasajul pietonal din Piaţa Gării a fost finalizat si redeschis publicului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.