Patriarhul Daniel: „Ivan Patzaichin – model de profesionalism, onestitate morală, modestie şi patriotism”

Patriarhul Daniel a transmis luni un mesaj de condoleanţe în care a adus un omagiu sportivului Ivan Patzaichin, pe care l-a numit model de profesionalism, onestitate morală, modestie şi patriotism.

Ivan Patzaichin, canoist cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară şi triplu laureat cu argint, a murit duminică dimineaţă, la vârsta de 71 de ani.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a transmis luni: „Am aflat cu adâncă întristare vestea trecerii din această viaţă, după o grea suferinţă, a domnului Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari sportivi ai României din toate timpurile, un om a cărui viaţă a fost luminată de credinţă vie în Dumnezeu şi animată de iubire profundă pentru ţara sa, pe care a reprezentat-o cu mare cinste la nivel internaţional”.

Model de profesionalism, onestitate morală, modestie şi patriotism, domnul Ivan Patzaichin rămâne una dintre cele mai iubite şi respectate personalităţi ale vieţii sportive româneşti şi internaţionale. Adresăm sincere condoleanţe familiei îndoliate, prietenilor şi tuturor celor îndureraţi. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”.

Patzaichin va fi înmormântat cu onoruri militare, marţi, la cimitirul Bellu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.