Patru patroni de firme din Cluj, anchetati pentru evaziune fiscala de peste 3 milioane de euro

Doi administratori ai unor firme din Cluj au fost retinuti pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul cauzat bugetului general consolidat al statului este în valoare de 13.600.000 lei, adica peste 3 milioane de euro, potrivit unui comunicat emis de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Cluj.

politisti-site

„În perioada martie 2004 – iunie 2009 şi ianuarie 2012 – februarie 2013, suspecţii, în calitate de administratori la patru societăţi comerciale cu sediul în judeţul Cluj, au creat un circuit de documente contabile fictive prin mai multe societăţi comerciale, având drept consecinţă denaturarea veniturilor, cheltuielilor şi rezultatelor financiare, precum şi a elementelor de activ şi pasiv reflectate în bilanţul contabil al societăţilor precum şi sustragerea de la plata T.V.A-ului şi a impozitului pe profit.

De asemenea aceştia au efectuat, în mod repetat, transferuri a unor sume importante de bani care erau redirecţionate în alte conturi bancare, deschise pe numele lor ca persoane fizice sau în numele unor societăţi comerciale controlate de către aceştia, pentru a le ascunde şi disimula adevărata provenienţă şi pentru a justifica plata unor facturi fiscale fictive, sume ce erau încasate sau folosite de către ei. Pentru întregirea probatoriului au fost efectuate două percheziţii domiciliare ocazie cu care au fost ridicate mai multe documente de evidenţă contabilă aparţinând societăţiilor controlate de către suspecţi”, se precizeaza in comunicat emis presei de Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj.

Doi dintre cei patru administratori suspectaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani, Carmen L. şi Viorel C., sunt în arest preventiv pe o perioadă de 29 de zile, iar Vasile I. şi Ciprian N. sunt cercetaţi în stare de libertate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.