Patru sportivi clujeni la Jocurile Europene de la Baku 2015

Clubul Sportiv Universitatea Cluj este reprezentat la Jocurile Europene de le Baku 2015 de patru sportivi, judoka Corina Căprioriu, Loredana Ohâi, Monica Ungureanu și scrimerul Radu Dărăban.

foto © azcb.com
foto © azcb.com

Aflată la prima ediţie, competiţia găzduită de capitala Azerbaidjanului, în perioada 12-28 iunie, va aduna la start peste 6.000 de sportivi din 50 de ţări.

Delegaţia României, din care fac parte şi cei patru sportivi ai Universităţii Cluj, cuprinde 147 de sportivi (83 de băieţi şi 64 de fete) care se vor întrece la 22 discipline sportive. Alin Moldoveanu, campion olimpic la Londra în 2012, care a fost portdrapelul României la Festivitatea de deschidere a Jocurilor Europene de la Baku de vineri, 11 iunie.

„România va avea, la Jocurile Europene Baku 2015, cea mai mare delegaţie din istoria participărilor la astfel de evenimente. Ne dorim ca aceasta să fie şi una foarte competitivă, adică să obţinem performanţe notabile şi medalii. Sunt convins că România are resursele necesare, umane şi materiale, pentru a revigora mişcarea sportivă naţională şi pentru a menţine tricolorul printre cele mai importante stindarde ale Mişcării Olimpice internaţionale. Avem un plan pe termen mediu şi lung ale cărui beneficii se vor vedea abia la Tokyo 2020, însă, aşa cum am mai spus, nu vom neglija nici Rio 2016.”, a declarat preşedintele COSR, Alin Petrache.

Cei patru sportivi ai Universităţii Cluj vor debuta la Jocurile Europene Baku 2015 abia în data de 25 iunie, fiecare dintre ei având speranţe mari pentru a obţine medalii.

Competiția de la Baku este transmisă în România de către Digisport.

foto © azcb.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.