Patru tineri retinuti de politisti pentru furt calificat

arest catusePoliţiştii clujeni au prins în cursul zilei de luni patru tineri, cu vârsta de până la 24 de ani, pentru furtul mai multor bunuri din cadrul unor societăţi comerciale.

Potrivit unui comunicat remis presei de IPJ Cluj, doi tineri, un clujean de doar 16 ani, şi un turdean de 23 de ani, au intrat prin efracţie, duminică, între 06:30 şi 09:00, în incinta unor birouri ale unei societăţi comerciale din Cluj-Napoca, de unde ar fi sustras două monitoare LCD, cauzând un prejudiciu de aproximativ 2.000 de lei.

„Pe baza probelor administrate în cauză, minorul de 16 ani a fost reţinut pentru 12 ore, iar tânărul de 23 de ani pentru 24 de ore, aceştia fiind depuşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj”, a transmis IPJ Cluj.

Prejudiciul a fost recuperat parţial, iar în cauză a fost dispusă continuarea urmăririi penale faţă de cei doi pentru săvârşirea infracţiunii de „furt calificat”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Tot luni, la ora 11:45, poliţiştii au depistat în fragrant alţi doi tineri, unul de 22 de ani, din Bonţida, iar celălalt de 24 de ani, din Cluj-Napoca care, „în timp ce se aflau într-un magazin de pe raza comunei Floreşti, au sustras articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte în valoare de 3.557 de lei”.

În acest caz prejudiciul a fost recuperat în totalitate, iar, faţă de cei doi infractori s-a dispus, în baza probatoriului administrat, continuarea urmăririi penale, pentru comiterea infracţiunii de „furt”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.