Realizatorul TV Andrei Gheorghe, despre Cluj: „Centrul istoric mai mișto ca la București, oraș hipsteresc”

Prezent la Cluj-Napoca cu ocazia Festivalului Internațional de Film Transilvania, realizatorul TV Andrei Gheorghe s-a declarat impresionat de oraș, de atmosferă și de centrul istoric.

„Clujul nu mi-a plăcut. Nehotărât în vocație, sumbru şi arțăgos cedă în faţa grației Timișoarei şi își trăia existența în periferie mediocră şi o feerie tricoloră. Şi Zbang! Centrul lor istoric e mai mişto ca ăla din Bucureşti. Orașul o arde hipsteresc. La un colț de stradă o florărie. În faţa ei un bărbat îmbrăcat şi tatuat corect – adecvat, ţine cu tandrețe de umăr o superpiesă îmbrăcată-n lycra şi se uită zâmbind în sus. Şi-au pus firmă. Se uită la ea şi zâmbesc ca Scarlett O’ Hara la Caveat Emporium din Pe Aripile Vintului. Mașini noi, mașini scumpe, pantofi sport moderni, rucksack, iPad, câștigat, vârstnici relaxați şi o mare atenţie acordată stilului. Cafenele cool, restaurante cool, hoteluri cool (o să pun şi poze din ăsta în care stau; care e cool – Capitolina) baruri, bodegi, sute explodează la fiecare colț, până şi reparații pantofi e desenat old school cu grijă. Senzația e de metropolă, turiști, străini, bizniss, gip, urban, hype şi ce cuvinte mai admiratinveștiți pentru descrierea unui Target Market ademenitor. Bravo Cluj şi mulțumesc, iar Boc felicitări”, a scris Andrei Gheorghe pe Facebook.

Realizatorul radio şi TV a fost prezent duminică, 4 iunie, la o dezbatere despre film şi politică, la care au participat Dan Mașca – inițiatorul modificării legislative privind reducerea numărului de semnături necesare pentru înființarea unui partid și membru fondator al Partidului Oamenilor Liberi (POL), politologul și activistul Claudiu Crăciun, unul dintre inițiatorii platformei civico-politice Demos, Tudor Pop – deputat USR, Adrian Dohotaru – deputat USR, Mihai Goțiu, senator USR, Elek Levente, președintele USR Cluj ș Liviu Mihaiu – activist.

Anterior dezbaterii de duminică, 4 iunie 2017, a rulat documentarul Politica, manual de întrebuințare/ Politica, Manual de Instrucciones (r. Fernando León de Aranoa).

O altă dezbatere pe tema menţioantă şi după proiecţia aceluiaşi film va avea loc miercuri, 7 iunie 2017, la ora 15:00, la Casa de Cultură a Studenților. Vor fi prezenți fostul premier Dacian Cioloș și Vlad Voiculescu, ministru al Sănătății în cadrul aceluiași guvern, în dialog cu jurnalistul Mihnea Măruță despre temele principale ale filmului și despre nevoia de a reface legătura între aspirațiile cetățenilor și ale societății cu expresia leadership-ului politic și executiv în societățile occidentale și liberale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.