Patru zile de pelerinaj! Cinstitul Brâu al Maicii Domnului, adus la Cluj de la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia

Credincioşii clujeni vor avea posibilitatea să se închine la „Cinstitului Brâu al Maicii Domnului”, care va fi adus la Cluj-Napoca la începutul lunii noiembrie, de la Mănăstirea Kato Xenia din Mitropolia de Volos, Grecia, la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei.

braul maicii domnului

Brâul Maicii Domnului va sosi la Cluj în seara zilei de sâmbătă, 31 octombrie, fiind adus de o delegaţie de la Mănăstirea Kato Xenia, în care este păstrat.

Cinstitul Brâu al Maicii Domnului va fi purtat în procesiune duminică, 1 noiembrie, de la ora 09:30, de la reşedinţa Mitropolitană spre Catedrală de un sobor de preoţi în frunte cu Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Andrei şi va fi depus pentru închinarea credincioşilor la intrarea în Muzeul Mitropoliei Clujului.

Preţioasa relicvă va fi la dispoziţia credincioşilor fără întrerupere până miercuri, 4 noiembrie, la ora 12:00, fiind asistată permanent de preoţi şi călugări, care îi vor mirui pe închinători.

„Cinstitul Brâu al Maicii Domnului se păstrează în Mănăstirea de maici Kato Xenia din Grecia şi este o foarte preţioasă relicvă a lumii creştine, care ne aminteşte de vieţuirea simplă, dar plină de sfinţenie a Sfintei Fecioare Maria, fiind cinstit cu multă evlavie de credincioşii ortodocşi din întreaga lume”, au declarat reprezentanţii Arhiepiscopiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.