Peste 10.000 de clujeni au mărșăluit prin centrul orașului împotriva grațierii și amnistiei – „Clujul cere, fără grațiere”! FOTO/VIDEO

Intenția guvernului PSD+ALDE de a emite controversatele ordonanțe de urgență privind grațierea și modificarea codului penal i-a scos, din nou, pe români în stradă, în toate marile orașe, iar Cluj-Napoca nu a făcut notă discordantă, numărul protestatarilor depășind bariera de 10.000. A fost a treia acțiune de protest împotriva grațierii și amnistiei la Cluj.

Clujenii s-au strâns cu mic cu mare, copii, tineri și bătrâni, începând cu ora 17:00 în Piața Unirii, iar după o oră au pornit într-un marș organizat și pașnic prin centrul orașului, scandând împotriva grațierii și a guvernului. Traseul a fost Bulevardul Eroilor – Calea Dorobanților – B-dul 21 Decembrie 1989 – Memorandumului – Piața Lucian Blaga. „Plimbarea” a fost una lipsită de incidente.

Manifestanții au luat, pe rând, cuvântul și au vorbit la portavoce în fața mulțimii, fiecare putând să își spună punctul de vedere liber. Aceștia au ținut să precizeze că acest protest nu este unul îndreptat împotriva guvernului ales, ci împotriva ortodonanțelor de urgență abuzive pe care parlamentarii vor să le adopte tăcit.

Înarmați cu pancarte, fluiere, bannere și mesaje anti-guvernamentale, protestatarii au scandat și împotriva lui Liviu Dragnea: „Dragnea, nu uita, România nu-i moșia ta”, „Dragnea nu uita, România nu-i a ta”, „PSD – Ciuma roșie”, „Nu vrem căpușe, hoții în cătușe”, „DNA să vină să vă ia”, „Vă rugăm să ne scuzați, nu producem cât furați”, „Uniți salvăm toată România”, „Clujul cere, fără grațiere”, „Dacă vă pasă, ieșiți din casă”, „România e ţara mea şi nu vreau să plec din ea” și „Nu stați la căldură și pe voi vă fură”, au fost câte dintre scandările societății civile de la Cluj.

Protestatarii au manifestat şi împotriva Guvernului și a Avocatului Poporului, Victor Ciorbea. „Amnistie pentru voi doar în viaţa de apoi”, „În democraţie, hoţii stau la puşcărie”, „Respect pentru statul de drept”, „Fără graţiere, fără amnistie, Clujul n-are amnezie”, au fost câteva dintre sutele de mesaje purtate pe pancarte.

Printre protestatari s-au aflat și parlamentarii USR Cluj, senatorul Mihai Goțiu și deputații Adrian Dohotaru și Emanuel Ungureanu.

VIDEO

Cum s-a văzut protestul de la înălțime:

Mitingul de duminică seara ne-a readus aminte de acțiunea împotriva fostului premier Victor Ponta din decembrie 2014 și a protestelor împotriva proiectului minier de la Roșia Montană, când și atunci, la fel ca și acum, au ieșit în stradă peste 10.000 de oameni.

GALERIE FOTO

Protestul s-a încheiat în jurul orei 20:30, în fața Casei de Cultură a Studenților, de unde mulțimea a plecat spre Piața Unirii și a tras concluziile acestei acțiuni.

La București au ieșit în stradă 20.000 de oameni, iar în celelalte orașe ale țării numărul protestatarilor a fost de ordinul miilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.