U-BT Cluj își consolidează poziția de lider după victoria categorică cu Steaua! Record absolut de spectatori în Sala Polivalentă la un meci de baschet – VIDEO

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania a obținut o victorie categorică în derby-ul Ligii Naţionale cu Steaua CSM EximBank, în faţa a 6.000 de spectatori care aproape au umplut Sala Polivalentă din Cluj, scor 85-68 (24-19, 22-17, 15-18, 24-14), la capătul unui meci pe care l-a controlat de la un capăt la celălalt.

Meciul a fost extrem de echilibrat în prima parte, dar cu gazdele aflate în permanență la cârma jocului. Steliştii au reuşit o singură dată să preia iniţiativa pe tabelă, la mijlocul perioadei (scor 10-13), însă un run de 8-0 al clujenilor ne-au adus un avantaj pe care de altfel a fost și păstrat până la finalul primului sfert.

Steaua a tras tare să revină pe tabelă imediat în debutul sfertului al doilea, însă tot U-Banca Transilvania a avut mai mult tupeu şi a fost mai atentă în apărare, astfel că în minutul 15 avantajul ajunsese la şapte puncte, moment în care Claudiu Fometescu a cerut timp de odihnă. Două aruncări de dincolo de semicerc reuşite de bucureşteni într-un singur minut au strâns scorul la o singură posesie, astfel că a fost rândul lui Mihai Silvăşan să ceară time-out.

Până la pauza mare, în ciuda timpului de odihnă solicitat de Fometescu, U-Banca Transilvania a revenit la timona jocului, punând o diferenţă de zece puncte pe tabela de marcaj.

La reluare, meciul a curs în aceaşi direcţie, însă Steaua a stat în meci graţie recuperărilor ofensive, care le-au oferit şanse de a puncta suplimentare.

Ambele echipe au pornit sfertul decisiv uşor relaxate în apărare, astfel că în două minute s-au înscris aproape 15 puncte la ambele coşuri. Tempo-ul a crescut pe măsură ce se apropia finalul, iar trei capace ale lui Barro au ridicat sala în picioare, astfel că după o triplă marca Rasic, antrenorul bucureştean a cerut timp de odihnă (min. 35, scor 72-61).

La reluare, Adamovic şi Torok au mărit diferenţa la 16 puncte, cea mai mare din meci. Degringolada din apărarea militarilor a continuat, astfel că în ultimul minut Mihai Silvăşan şi-a permis să joace doar cu români în teren.

Cel mai bun marcator de la U-BT Cluj a fost Kyndall Dykes, cu 23 de reușite, urmat de Barro, cu 19 puncte, Adamovic (13), Torok (12), Rašić  (7), Moldoveanu (6), Gheorghe (3) și Jucan (2).

VIDEO cu momentul de final al derby-ului:

Jucătorii au sărbătorit alături de fani victoria cu Steaua – VIDEO

„Mă bucur foarte mult că am reuşit să câştigăm, mai ales pentru băieţi mă bucur, au depus un efort foarte mare şi au reşit, indiferent de problemele pe care le-am avut în timpul meciului, să fie cu un pas înaintea adversarului. E un meci de campionat mai puţin important pentru clasament, căci urmează grupa 1-6 în care vom mai juca de două ori cu ei, însă e un meci important mai ales pentru moralul băieţilor. Am arătat că suntem uniţi împotriva unei echipe bune a campionatului, am jucat intens. Le mulţumim fanilor că au venit să ne susţină, cred că a fost un număr record de spectatori şi îi aşteptăm să vină la fel de mulţi şi în continuare, să ne ajute să câştigăm. Mai avem meciuri dificile în această fază a campionatului, avem o deplasare grea la Craiova, jucăm cu Oradea, deci nu este nimic clar, trebuie să ne menţinem concentrarea. Trebuie să avem grijă cum ne recuperăm, cum ne antrenăm, să ne bucurăm doar la final, după ce tragem linie”, a declarat Mihai Silvășan la finalul jocului,

„Ştiam că va fi un meci greu, se întâlesc echipele din vârful clasamentului, aşa că am luptat din greu şi am reuşit să învingem. A fost o atmosferă excelentă, fanii au venit în număr mare şi ne-au împins de la spate, au făcut ca lucurile să fie mai uşoare, mingile au intrat mai lejer în coş. Avem de tras în continuare pentru că, fiind lideri, cu toţii vor să ne învingă şi asta ne face să fim atenţi la orice adversar”, a precizat și baschetbalistul Kyndall Dykes.

În urma acestui succes, U-Banca Transilvania ocupă prima poziție în Liga Națională, cu 30 de puncte, la două puncte de Steaua, iar etapa viitoare va juca pe terenul formației SCM Craiova, în data de 1 februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.