Peste 1200 de intervenții de Paște ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU)

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a efectuat în perioada sărbătorilor pascale 1.270 de intervenții, majoritatea fiind pentru acordarea primului ajutor medical specializat, 896 din cazuri, înainte și în noaptea de Înviere.

pompieri

Potrivit unui comunicat de presă emis de IGSU, în intervalul menţionat, pompierii au intervenit pentru stingerea a 173 incendii, iar 881 de persoane au fost asistate medical de către paramedicii SMURD, la nivel naţional.

Comparativ cu perioada similară a anului trecut, numărul de intervenţii a crescut de la 1.218 la 1.270, a precizat sursa citată.

În conformitate cu Planul general de măsuri pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică pe timpul Sărbătorilor de Paşti, peste 4.100 de angajaţi ai inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă au fost angrenaţi într-o serie de activităţi menite să asigure nivelul de protecţie şi siguranţă a cetăţenilor şi evitarea producerii unor evenimente ce ar putea umbri aceste sărbători.

Premergător Sfintelor Sărbători Pascale, circa 500 de inspectori de prevenire din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă au desfăşurat peste 2.500 de controale de prevenire la obiective de cult, pentru asigurarea desfăşurării în condiţii de siguranţă a manifestărilor religioase organizate cu acest prilej, potrivit reprezentanţilor IGSU.

În afara acestor activităţi preventive, pe durata slujbelor religioase de Înviere, circa 2.300 de pompieri salvatori au asigurat, la faţa locului, la acele lăcaşuri de cult şi ansambluri mănăstireşti la care, potrivit tradiţiei, se înregistrează mari afluenţe de credincioşi, măsuri de supraveghere a respectării normelor de apărare împotriva incendiilor şi de asigurare operativă a intervenţiei.

Zilnic, pe toată perioada sărbătorilor, peste 1.100 de autospeciale şi mijloace de intervenţie, dintre care 285 de ambulanţe SMURD asigură răspunsul operativ în cazul producerii unor situaţii de urgenţă sau a solicitărilor de acordare a primului ajutor medical specializat, precizează sursa citată.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.