Peste 140 de proiectile din al Doilea Război Mondial, descoperite la Cluj

Peste 140 de elemente de muniţie rămase neexplodate din Al Doilea Război Mondial au fost descoperite pe un teren agricol de lângă Gherla, judeţul Cluj.

„Miercuri, 25 aprilie, în jurul orei 16.00, am fost anunțați prin numărul unic de urgență – 112, despre faptul că au fost identificate, pe un teren agricol din apropierea municipiul Gherla, șapte elemente de muniție rămase neexplodate din al doilea război mondial.

Echipa pirotehnică a ISU Cluj s-a deplasat pentru a asana terenul de muniția rămasă neexplodată, respectiv a verifica zona, dacă au mai rămas și alte elemente de muniție îngropate în pământ.

Până la lăsarea întunericului, au fost identificate 143 de proiectile explozive, calibru 75 mm, care au fost dezgropate din pământ şi au fost transportate în siguranţă la depozitul destinat păstrării muniției, în vederea distrugerii controlate, alături de alte elementele de muniție recuperate de către echipa pirotehnică pe raza județului Cluj”, transmite ISU Cluj.

În cursul dimineții de joi, 26 aprilie, au fost reluate acțiunile de asanare de către echipa pirotehnică în zona indicată prin apelul inițial, care a mai identificat încă 33 de proiectile, până la ora 15.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.