Peste 150 de specialiști din țară și din străinătate vin la Congresul anual al Asociației Veterinare Ecvine din România, găzduit de USAMV

Cea de-a IX-a ediție a Congresului international AVER va avea loc la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca, între 22-24 martie 2019, iar tematica din acest an este centrată pe caii de sport, în special cei săritori de obstacole și participanți în competiții de anduranță.

Ziua de 22 martie este dedicată workshopurilor – de Oftalmologie ecvină și urgențe oftalmologice, Ortopedie și potcovit ortopedic, Ecografie abdominală și toracică de urgență la ecvine -, iar în 23 și 24 martie se vor derula lucrările congresului. În total, sunt așteptați peste 150 de specialiști.

Sesiunea medicilor veterinari va include șase speakeri specializați pe cabaline din Franța, Austria, Ungaria, Germania și Polonia, trei dintre aceștia fiind specialiști ai Colegiilor europene de medicină internă și chirurgie pentru cai.

De asemenea, la sesiunea dedicată proprietarilor de cai sunt invitați doi speakeri de renume din Franța și doi medici veterinari.

Teme ale Congresului AVER: oftalmologie, ortopedie, medicină regenerativă, endocrinologie, ecografie, neonatologie, medicină preventivă, imunoterapie.

Fondată în anul 2010, Asociația Veterinară Ecvină din România (AVER) este o organizație profesională a medicilor veterinari specializați în tratarea cailor și este singura de profil din țara noastră. AVER promovează bunăstarea cailor din România și prin organizarea de congrese, cursuri și workshopuri pentru perfecționarea medicilor veterinari ecvini, dar și pentru educarea proprietarilor de cai.

Congresul AVER din 2019 va avea loc la USAMV Cluj-Napoca, la Institutul pentru Științele Vieții din campus.

Programul reuniunii este atașat

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.