Peste 160 de pelerini au avut nevoie de îngrijiri medicale la Mănăstirea Nicula

În timpul pelerinajului din 15 august pentru sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, patru persoane au ajuns la spital, cu diferite afecțiuni.

Medicul Mihaela Tanasie de la SAJ Cluj a declarat, joi, că serviciile medicale au fost asigurate la Mănăstirea Nicula începând de marți după-amiază, scrie Mediafax.

Suntem prezenți la Mănăstirea Nicula cu echipaje ale SAJ Cluj începând de marți după-amiază, iar în această perioadă au fost consultate 126 de persoane, cu pusee de tensiune, dureri abdominale, mușcături de insecte și escoriații, iar 3 au fost transportate la spital. Deoarece a plouat în noaptea de miercuri spre joi o persoană a alunecat și și-a fracturat un picior, astfel că a fost transportată la Clinica de Ortopedie Cluj-Napoca, alte cazuri care au necesitat spitalizare fiind de convulsii”, a spus Tanasie.

Reprezentanții SMURD Cluj au declarat, la rândul lor, că au fost consultate 35 de persoane, dintre care una a fost transportată la spital.

SAJ Cluj a deplasat la Mănăstirea Nicula două autospeciale cu 4 medici, asistenți medicali și voluntari, studenți la UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, iar SMURD-ul a avut o ambulanță, un medic și doi voluntari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.