Primăria Cluj începe procedura de achiziție a locuințelor sociale de la persoane fizice și juridice

Primăria Cluj-Napoca a fost lansată procedura de achiziție de pe piața liberă a unor imobile de locuințe cu destinația de locuințe sociale, de la persoane fizice și juridice.

Ofertele pot fi depuse în următoarele 30 de zile, iar mai multe detalii se pot găsi accesând: https://files.primariaclujnapoca.ro/licitatii/2019/08/14/-achizitionare-locuinte_transmis_final.pdf

La nivelul municipiului există un număr redus de locuinţe sociale raportat la numărul de cereri de locuințe sociale (apartamente cu 1, 2 și 3 camere), cu destinația de locuințe sociale.

Anual, se alocă în medie, 15 locuințe sociale, în condițiile în care numărul de cereri este de aproximativ 400 pe an.

Prin achiziția de locuințe de pe piața liberă se evită situația creării unor blocuri sau cartiere întregi de locuinţe sociale dedicate în exclusivitate grupurilor vulnerabile, care sunt expuse riscului stigmatizării şi segregării sociale.

One thought on “Primăria Cluj începe procedura de achiziție a locuințelor sociale de la persoane fizice și juridice

  1. O solutie socialistă foarte proastă!
    In acest fel primăria tine preturile sus pentru oamenii care se chinuie, muncesc si vor sa ia credit pe 30 de ani pentru o casă. In al doilea rand, vor fi șmecherii la achiziții, unii vor reusi sa vandă apartamente de 1100 E/mp cu 1300 E/mp – nu ne spuneți că nu vor profita birocrații de șansa asta să-și facă mici afaceri. În al treilea rând CINE va locui în apartamentele sociale? Impăortăm sărăcie din alte județe? Adică vine o familie romă din Moldova și gata, primesc? Avem multa sărăcie importată, și va fi greu să împarți corect apartamentele. De 20 de ani de zile se știe că la ANL-uri mai degrabă tot cu pile se luau apartamente – incepe vechea poveste comunistă cu pile și relații, vom avea iar niște șefi puși de partide să împartă ei bogăția și veți vedea iar pile și relații cum produce comunismul peste tot. Apoi mai gândiți-vă câți birocrați vor mânca banul public ca să administreze stocul de apartamente proprietate publică – inventăm cheltuieli noi, bani pe care-i vom lua de la construcția de parcări sau poduri. Dacă primăria vroia o soluție pentru criza locativă trebuia să inceapă cu injumătățirea timpului de autorizare a construcțiilor, lucru care ar dubla producția de apartamente care azi are un ciclu de 3 ani per unitate datorită celor aproape 2 ani pierduți cu birocrația devorantă. Socialismul va crea din nou costuri si corupție.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.