Peste 1900 de misiuni executate de Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj de la începutul anului

jandarmiÎn cursul primului trimestru din 2015, efectivele din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Alexandru Vaida Voevod” Cluj au executat un număr de aproximativ 1992 de misiuni la nivelul judeţului, dintre care 276 au fost misiuni de asigurare a ordinii publice pe timpul manifestărilor de protest, sportive şi cultural-artistice, în timp ce 1260 misiuni de menţinere a ordinii publice atât în mediul urban, cât şi rural din judeţul Cluj, în staţiunile montane şi pe traseele turistice adiacente.

Pe lângă acestea, au mai fost acţiuni de intervenţie (34), acţiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere (276) şi acţiuni executate în cooperare cu alte instituţii (Poliţia, Parchetul, organele silvice, executorii judecătoreşti, I.T.M. Cluj, DIICOT, RENEL), în număr de 146.

În cadrul acţiunilor desfășurate atât în mod independent, cât şi în colaborare cu efective ale poliţiei clujene pe linia prevenirii şi combaterii fenomenului infracţional şi contravenţional au fost constatate 39 infracţiuni cu 44 autori reţinuţi.

Au fost aplicate 330 amenzi contravenţionale, pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi pentru comerţ ilicit, în valoare de peste 90 000 lei, în timp ce 338 de persoane au fost sancţionate cu avertisment scris.

Toate aceste misiuni au avut ca obiective creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor şi prevenirea şi combaterea infracţionalităţii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.