Peste 200 de milioane de euro investiti in viticultura in 5 ani

vinuriViticultura românească a beneficiat în ultimii 4-5 ani de zile de investiţii din fonduri europene de peste 200 de milioane de euro, sume asemănătoare urmând să vină în perioada 2014-2018, a declarat, joi, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, într-o conferinţă de presă.

„Fondurile europene pe care le-am avut la dispoziţie prin programul de reconversie şi replantare a viţei de vie au fost de peste 200 de milioane de euro şi au fost investite în viticultură în ultimii 4-5 ani, iar sume asemănătoare vor fi investite din 2014 până în anul 2018 astfel încât să dezvoltăm în continuare viticultura românească”, a precizat Constantin.

Acesta a subliniat că din suprafaţa totală de 180.000 de hectare de viţă nobilă existentă în România, circa 10% a beneficiat de investiţii din fonduri europene.

„Din suprafaţa totală de 180.000 de hectare pe care o avem în momentul de faţă cu viţă nobilă, cred că 18.000 de hectare au beneficiat de finanţare europeană prin programul de reconversie şi replantare. Cred că vinul românesc poate fi considerat un adevărat ambasador al României peste hotare din punct de vedere al calităţii recunoscute la nivel internaţional”, a adăugat ministrul Agriculturii.

România ocupa a X-a poziţie în topul consumului de vin pe plan mondial, iar IWCB va trebui să devină o competiţie pe măsura importanţei ţării noastre în acest domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.