A patra zi de proteste la Cluj cu peste 30.000 de oameni în stradă – VOCEA STRĂZII: „Abrogați și apoi plecați” FOTO/VIDEO

Clujul a ieșit în stradă în număr mare și în a patra zi consecutivă de proteste, peste 30.000 de oameni au mărșăluit vineri seara, 3 februarie, prin centrul orașului pentru a cere guvernului abrogarea ordonanțelor de urgență privind modificarea codurilor penale.

Manifestația a început la ora 19:00 în Piața Unirii, de unde s-a plecat într-un marș organizat și pașnic pe strada Universității – strada Avram Iancu – Piața Cipariu – Catedrala – Piața Mihai Viteazul – Strada Barițiu – Strada Emil Isaac – Piața Lucian Blaga – Strada Napoca – Piața Unirii.

Plimbarea a durat circa patru ore, iar pe traseu s-a cântat imnul României și s-a scandat împotriva PSD-ului, a guvernului și au cerut abrogarea ordonanțelor de urgență. „Abrogați și apoi plecați”, „Abrogare, abrogare”, „PSD – ciuma roșie”, „Uniți salvăm toată România”, „Hoții, hoții”, „O dorință sinceră, România liberă” și „România, trezește-te” au fost câteva dintre scandările protestatarilor.

La fel ca și în celelalte zile, manifestanții au venit cu pancarte și mesaje anti-guvernamentale care mai de care trăznite și amuzante, iar nelipsitele vuvuzele și fluiere au răsunat în tot orașul.

VIDEO

Pe strada Universității

În Piața Avram Iancu, lângă Teatrul Național

Strada Barițiu

La final, când lumea a ajuns din nou în Piața Unirii, toată lumea a cântat Imnul României și „Treceți batalioane, române Carpații”, scandând în cor „România, România”.

GALERIE FOTO

Acțiunea va continua și astăzi, respectiv duminică, când e de așteptat ca numărul protestatarilor să crească considerabil.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.