Clujeni și-au umplut cămara pentru sezonul rece cu fructe și legume la Zilele Recoltei 2022, de la cei peste peste 100 de producători locali

Timp de trei zile, zona din preajma stadionului Cluj Arena a fost un veritabil loc de întâlnire a producătorilor cu locuitorii municipiului reședință a județului. Ocazia a fost oferită de Consiliul Județean Cluj și Asociația Produs de Cluj, care, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, au organizat cea de-a X-a ediție a Zilelor Recoltei.

Am crezut și am susținut de-a lungul anilor faptul că nu poți avea o economie locală reală atâta vreme cât nu există și o puternică și stabilă categorie a ceea ce în afaceri se numește clasa de mijloc. În mediul rural această clasă o reprezintă producătorii, acei proprietari de terenuri care asigură locuitorilor din mediul urban legumele și fructele necesare consumului zilnic și pentru conservare.

Zilele recoltei reprezintă, în fapt, o expresie a respectului pentru munca lor și un gest minim de mulțumire pentru ceea ce fac, pentru faptul că nu renunță la a cultiva pământul, deși asta presupune extrem de multă muncă și costuri mari. Mulțumiri aducem, deopotrivă, și artizanilor și celor care produc preparate alimentare tradiționale, care au dat o astfel de culoare acestui eveniment”, a declarat Alin Tise, presedintele CJ Cluj.

La ediția 2022 a Zilelor Recoltei au fost prezenți peste 100 de producători și artizani care au oferit amatorilor întreaga varietate de fructe și legume autohtone, provenite din mini-fermele clujene.

În mod tradițional, la finalul evenimentului au fost donate fructe, legume, preparate alimentare, conserve din fructe și legume și produse apicole în valoare de 7.000 de lei, care au fost destinate să aducă un plus de fericire copiilor de la „Căsuța Bucuriei” și persoanelor asistate din centrele deținute de municipalitate pe străzile Oașului și Dragoș Vodă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.