Peste 800 de saci de gunoaie adunați de voluntarii „Lets do it, Romania” la Cluj

Ziua de Curățenie Națională, proiect derulat la nivel național de Let’s Do It, Romania!, a fost marcată la Cluj, și în acest an, cu succes.

Desfășurat sâmbătă, 17 septembrie, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, evenimentul a reunit în județul Cluj 520 de voluntari care au reușit să colecteze circa 800 de saci de deșeuri.

„Felicit organizatorii și voluntarii pentru mobilizarea exemplară și pentru implicarea de care au dat dovadă și de această dată. Vom continua să susținem activitățile care promovează un comportament responsabil față de mediul înconjurător, astfel încât acesta să devină pentru tot mai mulți cetățeni unul firesc, conștientizat și asumat”, a declarat Alin Tise, presedintele CJ Cluj.

„Mulțumim tuturor celor care s-au implicat activ și au sprijinit și anul acesta Ziua de Curățenie Națională. Cetățenii clujenii care ne-au demonstrat, așa cum ne așteptam, că sunt preocupați de protejarea și conservarea naturii, dovadă în acest sens fiind numărul mare de participanți, în ciuda condițiilor meteorologice mai puțin favorabile. De la an la an sunt colectate tot mai puține deșeuri, aspect care arată faptul că oamenii sunt mai conștienți”, a declarat Laura Găină, președinte Asociația Nature O’Clock, reprezentantă Let’s do it, Romania, în județul Cluj.

La nivelul județului, activitatea de ecologizare a avut loc în următoarele locații:

1. Cluj-Napoca – Parc Est;

2. Florești – zona Baraj Lac Florești;

3. Cheile Baciului;

4. Turda;

5. Dej.

„Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care își propune curățarea deșeurilor din arealele naturale într-o singură zi.

„Let’s Do It, Romania!” face parte din inițiativa globală „Let’s Do It World!”, alături de alte 190 de țări, fiind una dintre cele mai mari mișcări de voluntariat din lume.

Din 2010 până în prezent, peste 2 milioane de voluntari au participat la acțiunile și proiectele asociației Let’s Do It, Romania!, aceștia aducându-și contribuția la o natură mai curată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.