Peste 400 milioane de euro din fonduri europene pentru extinderea rețelei de apă și canalizare în județele Cluj și Sălaj

Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă Someș S.A. au realizat, la patru ani de la debutul investiției ce vizează dezvoltarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare în județele Cluj și Sălaj, o analiză a stadiului derulării acestui mega-program în valoare de 404,4 milioane de euro, bani europeni.

În acest moment, stadiul fizic în cadrul celor 26 de contracte de lucrări deja demarate este de:

  • 80.21% pentru rețelele de apă – 1242 km
  • 69.70% pentru rețelele de canalizare – 262 km

În ceea ce privește județul Cluj, au fost deja finalizate și recepționate 6 contracte de lucrări privind extinderea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare din nu mai puțin de 68 de localități, respectiv:

Municipiul Dej și localitățile Bobâlna, Vâlcelele, Odorhel (comuna Bobâlna), Jurca, Escu, Ciubanca, Ciubăncuța, Osoi, Pustuta, Recea-Cristur, Elciu și Căprioara (comuna Recea-Cristur).

Municipiul Gherla și localitățile aparținătoare Hășdate și Silivas, respectiv localitățile Sânmartin, Târgușor, Mahal și Diviciorii Mari (comuna Sânmărtin), Țaga și Năsal (comuna Țaga), Buza, Feldioara (comuna Cătina)

Orașul Huedin și localitățile Brăișor și Aluniș (comuna Sâncraiu), Saula și Izvoru Crișului (Izvoru Crișului), Morlaca (comuna Poieni) și Almașu (Almașu).

Localitățile Gilău, Gârbău, Aghireșu, Aghireșu Fabrici, Bagara, Doroltu, Incu și Macau (comuna Aghireșu), Paniceni și Dumbrava (comuna Căpușu Mare).

Localitățile Mica, Dâmbu Mare, Sânmarghita, Mănăstirea și Nires (comuna Mica), respectiv Unguraș, Batin și Valea Ungurașului (comuna Unguraș)

Localitățile Așchileu Mare, Așchileu Mic, Fodora și Cristorel (comuna Așchileu), Bonțida și Răscruci (comuna Bonțida), Chinteni, Feiurdeni, Satu Lung și Vechea (comuna Chinteni), Cojocna și Iuriu de Câmpie (comuna Cojocna), Iclod, Iclozel și Orman (comuna Iclod), Vultureni, Băbuțiu, Făureni și Șoimeni (Vultureni).

Alte 7 contracte de lucrări prevăzute a se desfășura total sau parțial pe teritoriului județului Cluj vor debuta în cursul acestui an, finanțarea europeană fiind asigurată din cadrul Programului de Dezvoltare Durabilă (PDD).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.