Viața unui pacient din Cluj, salvată de rinichii unui bihorean căzut de la etajul 4

Trei români şi un străin au primit organe de la un bărbat de 43 de ani din judeţul Bihor, aflat în moarte cerebrală după ce a căzut de la etajul patru al unui bloc, potrivit AGERPRES

„În noaptea de vineri spre sâmbătă, mai multe echipe de medici au prelevat inima, ficatul, rinichii şi corneea de la un bărbat de 43 de ani, din Aleşd, judeţul Bihor, care nu a mai avut nicio şansă la viaţă după ce a căzut, miercuri, de la etajul patru al unui bloc.

Medicii au făcut tot ce s-a putut pentru salvarea lui, însă a doua zi s-a instalat tabloul de moarte cerebrală. Trecând peste această imensă tragedie, sora bărbatului şi-a dat acordul pentru prelevarea de organe. Operaţia a durat mai bine de cinci ore: a început la ora 03:00 dimineaţa şi s-a sfârşit în jurul orei 08:30″, precizează Agenţia Naţională de Transplant (ANT).

Ficatul va merge la Institutul Clinic Fundeni, rinichii, la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca, iar corneea, la Spitalul Militar Central din București.

„Pentru că nu s-a găsit receptor compatibil în ţară, cordul a fost prelevat de o echipă de medici din Munchen, prin Eurotransplant. Plămânii nu s-au prelevat pentru că avea contuzie pulmonară”, a declarat medicul Carmen Pantiş, coordonator transplant al Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea. 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.