Peste 50.000 de bilete pentru tratament sunt prevăzute în 2013

baile felixPensionarii si asiguratii vor beneficia anul acesa de peste 50.000 de bilete la bai, in unitatile de tratament ale Casei Nationale de Pensii Publice, la 15 la sută dintre acestea urmând să fie acordate gratuit unor categorii speciale de beneficiari, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern.

„În unităţile de tratament balnear, proprietate a Casei Naţionale de Pensii Publice, este asigurat pentru anul 2013 un număr de maxim 50.352 de locuri la tratament balnear, repartizate pe maxim 16 serii de trimitere”, potrivit proiectului de HG aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii.

Maximum 15 la sută din numărul total de bilete de tratament se vor acorda gratuit categoriilor de persoane beneficiare de prevederile unor legi speciale şi legi cu caracter reparatoriu, precum şi categoriilor de persoane beneficiare ale sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Pot beneficia de tratament balnear, în condiţiile legii, persoanele care au calitatea de: pensionar al sistemului public de pensii, asigurat al sistemului public de pensii sau beneficiar al prevederilor unor legi speciale ce reglementează dreptul la bilete de tratament balnear.

În perioada unui an calendaristic, persoana îndreptăţită poate beneficia de un singur bilet de tratament.

Distribuirea biletelor de tratament balnear se face de către Casa Naţională de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii.

Anul trecut, Guvernul a aprobat acordarea a 53.499 de bilete în staţiunile de tratament balnear, prin Casa de Pensii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.