Peste 500 de politisti vor asigura ordinea publica in timpul minivacantei de 1 mai

politia romanaPeste 500 de poliţişti clujeni vor asigura măsuri specifice în zona de desfăşurare a manifestărilor publice, precum şi în zonele de agrement, in timpul minivacantei de 1 mai.

Poliţiştii vor asigura ordinea şi liniştea publica pentru protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, a patrimoniului acestora, precum şi pentru prevenirea faptelor antisociale.

În vederea asigurării unui trafic rutier şi pietonal normal, poliţiştii rutieri vor acţiona pe drumurile publice şi pe traseele de acces către zonele turistice. Activităţile acestora vor viza menţinerea fluenţei traficului rutier şi prevenirea producerii unor accidente de circulaţie, cu precădere a celor generate de excesul de viteză.

Totodată, în colaborare cu reprezentanţi din cadrul instituţiilor de control, poliţiştii vor verifica activităţile comerciale derulate în zonele turistice şi în cele în care se organizează manifestări publice.

Cetăţenii care pleacă în minivacanţă cu autoturismul, sunt rugaţi:

– Să se asigure de buna funcţionare a autoturismului!

– Să stabilească cu exactitate traseul, prevăzând locurile de popas sau de staţionare pe timpul nopţii!

– Să aleagă locurile de parcare special amenajate sau zonele bine luminate!

– La părăsirea autoturismului să nu lase la vedere obiecte care ar putea tenta (casetofoane, genţi, borsete, telefoane mobile, aparate foto, detectoare radar sau aparate GPS etc.)!

– Să fie prudenţi când li se solicită ajutorul!

– Să nu lase cheile în contact, în încuietoarea portierei sau a portbagajului, la părăsirea autoturismul, chiar şi pentru scurt timp.

– Să respecte regulile de circulaţie, semnalele şi indicaţiile agenţilor de poliţie rutieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.