Peste 700 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii clujeni în mini-vacanța de 1 mai

În perioada minivacanței de 1 Mai, polițiștii clujeni au acționat cu efective suplimentare față de dispozitivul curent pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și liniștii publice.

În perioada 28 aprilie – 1 mai a.c., poliţiştii au acţionat pe raza întregului județ pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice. Aceștia au intervenit la peste 360 de solicitări venite din partea cetățenilor, majoritatea prin intermediul serviciului 112.

În urma acțiunilor derulate și a intervențiilor, polițiștii au aplicat 771 de sancţiuni contravenţionale. Din totalul acestora, 89 au fost la Legea nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 38 la Legea 12/1990 pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, celelalte vizând încălcări ale altor acte normative.

Majoritatea, respectiv 598, au vizat încălcări ale O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 6 pentru consum de alcool la volan, 435 pentru conducere cu viteză excesivă.

Totodată, au fost reţinute 115 permise de conducere, dintre care 6 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 63 pentru viteză excesivă şi 46 pentru alte abateri la regimul rutier.  

În această perioadă, doi conducători auto au fost reținuți pentru 24 de ore pentru diverse infracțiuni rutiere.

 

Polițiștii au reținut pentru 24 de ore un conducător auto aflat sub influența alcoolului, care nu a oprit la semnalele acestora.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

La data de 30 aprilie a.c., în jurul orei 09.30, un bărbat, de 30 de ani, din Apahida, care circula cu un autoturism pe strada Calea Turzii, din Cluj-Napoca, nu a oprit la semnalul regulamentar al agenților de poliție care acționau în zonă.

Astfel, polițiștii au pornit în urmărirea lui și au reușit să îl blocheze în trafic. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat faptul că bărbatul se afla sub influența alcoolului, având o concentrație de peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la unitatea medicală pentru recoltarea mostrelor biologice de sânge.

Ulterior reținerii, față de bărbat a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile de către reprezentanții parchetului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.