Peste o sută de firme şi-au suspendat activitatea în prima lună din 2013

Anul 2013 nu este unul benefic pentru firmele din Cluj. Conform unui raport al Registrului Comerţului Cluj, peste o sută de societăţi şi-au suspendat activitatea, s-au dizolvat sau au fost radiate în prima lună a anului, dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

afaceri acte

Prima lună a anului a adus un val de suspendări a activităţii firmelor clujene. Cifrele indică faptul că doar în luna ianuarie, şi-au suspendat activitatea aproape 120 de firme, faţă de 86, în aceaşi perioadă a anului trecut.

În judeţul Cluj au fost dizolvate în prima lună a anului aproape 100 de firme, adică dublu faţă de ianuarie 2012. Tot în prima luna a acestui an au fost radiate circa 340 de firme clujene, cu aproape 4% mai multe faţă de începutul anului trecut.

În timp ce unii au decis să-şi închidă firma, unii au fost mai optimişti şi si-au deschis una. Mai exact, circa 460 de locuitori ai judeţului şi-au deschis fie afaceri pe persoană fizică autorizată, fie SRL-uril sau societăţi pe acţiuni. În aceaşi perioadă a anului trecut au îndrăznit să facă acest pas, cu aproape 46% mai puţini clujeni.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.