Pista Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj a fost redeschisă traficului aerian

Pista Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj a fost redeschisă traficului aerian începând cu ora 13:45, după incidentul din această dimineață în care o aeronavă Blue Air nu a putut să aterizeze pe aeroportul clujean.

aeroport cluj

„Pasagerii care au planificate zboruri de sosire sau plecare de la aeroport sunt rugați să contacteze companiile aeriene cu privire la planificarea actualizată a călătoriei lor”, se arată într-un comunicat al aeroportul.

Pista Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj a fost închisă traficului aerian timp de câteva ore datorită unui incident care a avut loc în cursul zilei de astăzi, în jurul orei 08:00. Incidentul nu s-a soldat cu vătămarea vreunei persoane și nici nu au fost înregistrate pagube materiale.

În incident a fost implicat un avion B737-400 al companiei Blue Air care opera o cursă charter pe ruta Otopeni – Barcelona, cu escală pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. La bordul aeronavei se aflau în momentul incidentului 110 pasageri şi 6 membri ai echipajului. Aeronava a aterizat în condiţiile unei piste corespunzătoare din punct de vedere operaţional şi a ieşit la capătul 07 al pistei, în afara suprafeţei betonate.

Începând cu ora 06:17, până în momentul incidentului, au fost operate un număr de 7 zboruri.

Comunicat oficial Blue Air referitor la acest incident

„Preocupati in primul rand de pasagerii nostri, colegii nostri si familiile lor dorim sa comunicam ca cei 110 pasageri si 6 membri ai echipajului cursei Blue Air 0B9301 pe ruta Otopeni-Cluj-Barcelona din data de 7 Ianuarie 2016, au fost in siguranta pe intregului parcursul zborului inclusiv in timpul aterizarii, la finalul acesteia fiind debarcati normal fara a fi activate procedurile de urgenta.

In faza de franare a procesului de aterizare aeronava a intampinat probleme legate de aderenta la suprafata pistei. Urmare a acestor probleme, comandantul aeronavei nu a reusit sa opreasca in interiorul suprafetei pistei si a deposit-o cu cca 10 metri. Mentionam expres ca aeronava dispunea de suficient combustibil pentru a se redirectiona catre unul dintre cele 2 aeroporturi de rezerva in cazul in care nu s-ar fi autorizat aterizarea la Cluj.

In baza buletinelor meteo transmise echipajului, decizia comandantului de a ateriza a fost corecta si in conformitate cu procedurile operationale in vigoare”, precizează oficialii Blue Air, citeaza stiridecluj.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.