Prioritățile Clujului pentru anul 2016! Bugetul total pe anul acesta va fi de 1.116.388.238 lei

Joi, 7 ianuarie 2016, Primăria municipiului Cluj-Napoca a făcut public proiectul de buget pentru anul 2016 în vederea punerii la dispoziția cetățenilor interesați.

primaria-cluj-napoca

În conformitate cu prevederile Legii 273/2006 privind finanțele publice locale referitor la prevederile Proiectului de buget al municipiului Cluj-Napoca, acesta poate fi consultat pe site-ul instituției, www.primariaclujnapoca.ro, la secțiunea Dezbateri publice.

Valoarea bugetului general pe anul 2016 este de 1.116.388.238 lei din care bugetul de funcționare reprezintă 767.953.238 lei, respectiv, bugetul de dezvoltare 348.435.000 lei.

Lista de obiective prioritare prevede:

 1. Punerea în circulație a 10 troleibuze articulate noi și achiziționarea de noi autobuze, troleibuze și tramvaie din bugetul local, fonduri europene și elvețiene. Prioritizarea transportului în comun și construirea de parkinguri.
 2. Menținerea gratuităților la transportul în comun pentru pensionari, studenți și elevi.
 3. Finalizarea etapei a doua a reabilitării Pieței Unirii și pietonalizarea laturii de vest.
 4. Asigurarea funcționării în permanență a compartimentului de primire urgențe de la nivelul Spitalului Clinic Municipal „Clujana” și continuarea modernizării acestuia. Susținerea financiar a celorlalte spitale clujene aflate în subordinea Primăriei și Consiliului Local.
 5. Începerea reabilitării podurilor: Traian, Porțelanului, puntea pietonală din Grigorescu.
 6. Finalizarea reabilitării străzii Făget și investițiile din zona Lomb.
 7. Derularea de concursuri de solutii vizând reabilitarea Turnului Pompierilor, reabilitarea zonei Cetățuie, valorificarea Someșului și amenajarea unor zone de agrement pe malurile râului.
 8. Finalizarea noului complex sportiv și de agrement din cartierul Gheorgheni în parteneriat cu Compania Națională de Investiții, în zona fostului cartodrom, pe 9.4 hectare.
 9. Continuarea programului de dezvoltare a rețelei de creșe. Finalizarea creșei de pe strada Episcop Nicolae Ivan și începerea lucrărilor la o noua creșă din cartierul Grigorescu.
 10. Acordarea de burse școlare pentru toți elevii care îndeplinesc condițiile legii.
 11. Finalizarea reabilitării și dotarea a trei școli: „Avram Iancu”, „Mihai Eminescu” și „Ion Agârbiceanu” și demararea reabilitării pentru „George Cosbuc” și „Sigismund Toduță”.
 12. Pregătirea proiectului „Case pentru clujeni” – un nou cartier pentru tineri in zona Borhanci și realizarea studiilor necesare pentru dezvoltarea proiectului Cluj Innovation City.
 13. Acordarea în integralitate facilitățile fiscale pentru companiile din parcurile industriale și menținerea facilităților fiscale pentru construcția clădirilor „verzi”.
 14. Transformarea ștrandului Sun într-un aquapark modern prin resurse proprii. Primul pas va fi modernizarea bazinului olimpic și acoperirea acestuia cu un balon presostatic cu tripla membrană, cu dimensiunea de 64 x 37,3 x 10 metri, care va permite să fie folosit și pe timp de iarnă. De asemenea, in incinta complexului va fi amenajat un patinoar.
 15. Finalizarea reabilitării pieței de vechituri (Oser) de pe strada Bobâlnei nr. 65.
 16.  Începerea activităților culturale și educative la cinematograful Dacia. Continuarea demersurilor pentru preluarea Parcului Feroviarilor în vederea transformării lui într-un parc public.
 17. Susținerea activităților culturale, sportive și religioase din municipiu cel puțin la nivelul anului anterior. Susținerea proiectului Cluj-Napoca 2021 – Capitala Culturala Europeana.

Potrivit Legii 273/2006, art. 39 , persoanele interesate pot trimite sesizările, observatiile, punctele de vedere in perioada 7 ianuarie – 22 ianuarie 2016, ora 16.30 la adresa de email:[email protected].sau pot inregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetateni, str. Motilor nr.7 sau la orice primarie de cartier, in atentia Directiei Economice.

Lista obiectivelor de investiții pentru 2016 poate fi citită AICI.

Proiectul de buget pe anul acesta poate fi parcurs AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.