Poliția Animalelor a fost înființată oficial

Ministrul Afacerilor și Internelor, Marcel Vela, a anunțat astăzi înființarea Poliției Animalelor.

Astfel, Poliția Animalelor va avea structuri în toate județele, iar 488 de polițiști și 88 de medici veterinari vor acționa pentru protejarea necuvântătoarelor. Aceștia vor avea uniformă distinctă și dotări specifice.

Poliția Animalelor nu reprezintă doar o dorință personală, ci este ASTĂZI glasul mai multor generații care au adunat de-a lungul timpului nenumărate supărări pentru modul în care au fost și, din păcate, încă sunt tratate animalele în România.

Acest lucru spune foarte multe despre educația și civilizația unei țări.

V-am ascultat, am empatizat cu dumneavoastră și, mai presus de orice, am simțit nevoia societății românești pentru înființarea Poliției Animalelor.

Încă de la începutul mandatului și până astăzi, din partea mea și a MAI a existat întotdeauna deschidere pentru a veni în ajutorul animalelor care au fost victimele cruzimii oamenilor.

Dovadă stau nenumăratele acțiuni în care colegii mei au reacționat pentru a ajuta și a lua măsuri acolo unde a fost nevoie.

Am spus, în repetate rânduri, că acea “lume” mai bună și mai frumoasă, la care sperăm cu toții, se construiește prin eforturi comune și, mai ales, cu multă bunăvoință.

Așadar, #seîntâmplă!

Guvernul României a aprobat OUG privind înființarea Poliției Animalelor.

Odată cu apariția acestei ordonanțe de urgență în Monitorul Oficial mai facem un pas spre normalitatea pe care ne-o dorim cu toții.

Poliția Animalelor va avea structuri în toate județele, 488 de polițiști, 88 de medici veterinari, uniformă distinctă și dotări specifice.

În următoarele 60 de zile, termenul de finalizare a procedurilor administrative și organizatorice, ea va fi operațională în toată țara.

Dragi prieteni,

Vă mulțumesc pentru faptul că mi-ați fost alături în acest demers atât de dorit!”, a declarat Marcel Vela.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.