Poliţia de Frontieră: 6.743 de cetăţeni ucraineni au intrat în România vineri, în scădere faţă de ziua precedentă

Poliţia de Frontieră a anunţat sâmbătă că 6.743 de cetăţeni ucraineni au intrat în România vineri, în scădere cu 11,3% faţă de ziua precedentă.

„În data de 22.04.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 87.208 de persoane, dintre care 6.743 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 11,3 % faţă de ziua precedentă). 

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 3.474 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 9,6%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.004 cetăţeni ucraineni (scădere cu 24,7%)”, a transmis Poliţia de Frontieră.

De la declanşarea acestei crize, până la data de 22.04.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 773.355 cetăţeni ucraineni.

ÎPotrivit sursei citate, în continuare, controlul de frontieră la intrarea în România  prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare. Măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei au fost dispuse şi la graniţa terestră,  fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate.

Se acţionează în sistem integrat cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date şi informaţii, precum şi de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.