Polițiștii clujeni au descoperit ambarcațiuni ilegale pe lacul Beliș-Fântânele

Lacul Beliș-Fântânele sau zonele Mărișel și Călățele au fost luate cu asalt, sâmbătă, de mai multe echipaje de polițiști și inspectori, care au împărțit amenzi atât șoferilor, cât și proprietarilor de ambarcațiuni care nu respectau legea.

În intervalul orar 13:00-18:00, polițiștii din cadrul Secției 8 Rurală Huedin, sub coordonarea Serviciului de Ordine Publică, au desfășurat o acțiune pe luciul de apă al lacului de acumulare Beliș-Fântânele, precum și în traficul rutier, pe raza comunelor Beliș, Călățele și Mărișel.

Acțiunea s-a desfășurat în sistem integrat cu participarea Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, Agenției Naționale de Pescuit și Acvacultură și Parcul Natural Munții Apuseni.

S-a acționat în vederea asigurării unui climat de sănătate publică în contextul răspândirii coronavirusului, prevenirea și combaterea ilegalităților la regimul navigației civile, protecția mediului.

De asemenea, s-a acționat în vederea prevenirii răspândirii virusului pestei porcine africane și prevenirea și combaterea faptelor ilegale la regimul silvic. În cadrul acțiunii au fost legitimate 142 de persoane, fiind verificate 40 de vehicule și 19 ambarcațiuni.

În urma abaterilor constatate au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale. Șapte dintre acestea au fost aplicate de polițiștii rutieri pentru abateri ale normelor de circulație pe drumurile publice, fiind reținute două permise de conducere, pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea  unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice; trei sancțiuni pentru abateri la legea privind activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite și două sancțiuni pentru abateri ale altor legi.

Au fost constatate patru infracțiuni în flagrant, privind punerea în exploatare sau navigație a unei nave neînregistrate, faptă prevăzută și pedepsită de legea privind infracțiuni la regimul transportului naval.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.