Porsche Engineering și AUCHAN, primii chiriași ai Vivido Business Center! Ion Țiriac a vizitat deja noul birou al producătorului german – EXCLUSIV!

Municipiul Cluj-Napoca a devenit în ultimii ani un adevărat magnet pentru marile companii internaționale, care și-au deschis reprezentanțe în inima Ardealului, iar ascensiunea orașului și dezvoltarea continuă a urbei de pe Someș continuă să atragă nume grele din industria de business.

Ultima companie de talie mondială apărută pe harta de business a Clujului este Porsche Engineering România, care va deschide în această vară un birou dedicat ingineriei auto și dezvoltării software pentru gigantul auto, pe strada Alexandru Vaida Voievod, în spate la Facultatea de Științe Economice și Gestiune a Afacerilor (FSEGA) din cartierul Gheorgheni, în noul imobil proaspăt construit Vivido Business Center.

Cei de la PER intenționază să ajungă la o echipă formată din 120 de angajați pentru noul birou, mizând pe parteneriatul cu Facultatea de Construcții de Mașini din cadrul Universității Tehnice.

Potrivit unor surse, noua locație Porsche Engineering România din Cluj-Napoca a fost deja vizitată de către omul de afaceri Ion Țiriac, considerat un adevărat ambasador al constructorului german și un colecționar de autoturisme de lux.

AUCHAN, mai aproape de studenți

Nu este însă singura companie care va intra în Vivido în această vară. Potrivit surselor eClujeanul, al doilea chiriaș important va fi lanțul de supermarket-uri Auchan, care va deschide un magazin la parterul clădirii, a treia locație din Cluj-Napoca a gigantului francez, după cele din Iulius Mall și din cartierul Iris. Odată cu noua locație va intra practic în „inima” campusului universitar, fiind poziționată vis-a-vis de căminele Economica și lângă FSEGA.

Clădirea este situată la aproximativ 500 de metri de Calea Dorobanţilor şi 800 de metri de Piaţa Mărăști, respectiv la 1.5 km de zona centrală. Aceasta are caracteristici foarte bune, cu conexiuni facile către bulevardele care fac legătura cu zona ultracentrală. Transportul public include linii de autobuz, cu stații amplasate în dreptul clădirii, pe Strada Teodor Mihali.

Inchirierea noii suprafețe de birouri va permite Porsche Engineering Romania să își mărească de peste trei ori echipa locală, o nouă creștere a numărului de specialiști care lucrează în cadrul companiei fiind deja prevăzută pentru anul 2020. La momentul deschiderii subsidiarei locale în 2016, pe str. Constantin Brancusi, compania avea în România șapte angajați.

Vivido este un proiect mixt, incluzând o clădire de birouri şi apartamente, iar prima parte are specificaţii de clasă A şi certificare verde BREEAM, având o suprafaţă utilă de birouri de 6.600 m2, desfăşurată pe parter şi 8 etaje.

Imobilul a fost dezvoltat de compania Hexagon, deținută de oamenii de afaceri Florin Mariş şi Raul Ciurtin, ultimul a fost acţionar la Albalact.

Porsche Engineering România a închiriat patru etaje în Vivido, pe o suprafață de 3.500 mp, urmând să preia 2.200 de metri pătraţi de spaţii de birouri în perioada imediat următoare, o suprafaţă adiţională închiriabilă de 1.300 de metri pătraţi urmând a fi preluată în 2020. Tranzacţia a fost intermediată de către Coldwell Banker Transilvania, biroul local al companiei de consultanţă imobiliară Coldwell Banker Romania.

Porsche Engineering Romania SRL este deținută integral de Porsche Engineering Group GmbH și, prin urmare, este parte integrantă a rețelei globale Porsche Engineering, cu subsidiare în Weissach, Bietigheim-Bissingen, Wolfsburg, Leipzig (toate în Germania), Shanghai (China), Cluj-Napoca (România) și Nardò (Italia). Porsche Engineering Group GmbH este deținută integral de producătorul de automobile sport cu sediul în Stuttgart.

4 thoughts on “Porsche Engineering și AUCHAN, primii chiriași ai Vivido Business Center! Ion Țiriac a vizitat deja noul birou al producătorului german – EXCLUSIV!

  1. cladirea vivido cluj este foarte varza la capitolul dotari… materialele de constructie folosite au fost cele mai ieftine… probleme cu apartamentele, birourile, parcarile, un rahat romanesc….

  2. au primit chiriasi dar cladirea e praf din ce am auzit de la oameni care lucreaza acolo…. aerul conditionat are gurile de aer in podea si ridica tot praful in aer… nu face fata la un etaj plin de oameni…. oamenii merg cu disperare la lucru in speranta ca o sa se imbunatateasca lucrurile…

  3. Vai dar cate probleme sunt cu biroul!!! Nici dupa jumatate da an nu au reusit sa regleze aerul conditionat! Ne sufocam pur si simplu!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.