Portugalia: Contribuabilii corecţi au şansa să câştige o maşină pe săptămână

Contribuabilii portughezi vor putea să câştige o maşină la „loteria facturilor”, o tragere la sorţi săptămânală menită să sporească lupta împotriva fraudei fiscale în această ţară ce primeşte asistenţă financiară internaţională.

portugalia - lisabona
Foto: Oraşul Lisabona, Portugalia. © www.lipa-lipa.ro

„Această loterie a facturilor norocoase are drept scop încurajarea contribuabililor în lupta împotriva economiei subterane, prevenirea evaziunii fiscale şi a concurenţei neloiale”, a anunţat guvernul portughez.

Este vorba despre „o tragere la sorţi în vederea recompensării consumatorilor care solicită o factură, precizând numărul lor de identificare fiscală, atunci când achiziţionează bunuri şi servicii”, a explicat Ministerul de Finanţe într-o notă.

Statul va pune la bătaie o maşină în fiecare săptămână începând din aprilie şi va organiza trageri la sorţi speciale de Crăciun şi la vară.

În schimbul unui împrumut de 78 de miliarde de euro acordat în mai 2011 de Uniunea Europeană şi de Fondul Monetar Internaţional, Portugalia şi-a asumat sarcina de a implementa un exigent program de austeritate bugetară ce s-a tradus mai ales printr-o creştere puternică a impozitului pe venit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.