Poveste studențească din vestiarul lui „U” Cluj, alături de fundașul Victor Manu

Unul dintre tinerii fotbaliști crescuți în pepiniera Universității Cluj este Victor Manu, 20 ani, care evoluează pe postul de fundaș stânga și a reușit să înscrie primul gol pentru „echipa mare” în meciul cu Vulturul Mintiu Gherlii din decembrie 2016, partidă pe care „șepcile roșii” au încheiat-o cu un zdrobitor 8-0 și care a tras cortina peste turul campionatului Ligii a 4-a.

Noul site oficial al Universității Cluj, fcuniversitateacluj.ro, îi dedică câteva rânduri tânărului fotbalist pentru care numărul „13” pe tricoul de joc nu înseamnă neapărat ghinion, în cadrul serialului „Povești studențești”, care îi aduce în fața dumneavoastră pe fotbaliștii echipei „universitare”.

Victor Manu este un clujean get-beget și a ajuns component de bază în angrenajul echipei pregătite de Marius Popescu și Zsolt Szilagyi.

„Manu e tipologia tânărului fotbalist pentru care talentul și răbdarea au jucat un rol esențial în evoluția sa. Foștii antrenori au pus ochii pe el încă din perioada în care prima echipă a Universității se afla în liga secundă, l-au dorit insistent, dar el a optat să-și continue aventura în Liga Elitelor. A ajuns la seniori odată cu momentul reorganizării clubului, în vara anului trecut, pregătindu-se ireproșabil de la o zi la alta, în așteptarea primei sale partide ca titular în flancul stâng al apărării. A primit vestea cea mare abia în etapa a opta, pe-o ploaie măruntă și rece, în “deplasarea” de la Viitorul Mihai Georgescu. De atunci, a devenit un jucător esențial în primul “11” gândit de “Papi”, iar prestațiile sale au crescut de la un meci la altul. Povestește că nu există un imbold mai mare la antrenamente decât acela de a fi supervizat de managerul Ioan Ovidiu Sabău și de Cristi Pojar, două dintre simbolurile Universității Cluj”, se arată în povestea tânărului fotbalist.

„Mă motivează faptul că domnii Sabău și Pojar mă urmăresc de pe margine la antrenamente. Nu simt vreo presiune, ci, din contră, prezența lor mă ajută să mă concentrez și să dau totul. Ambii mă încurajează, alături de Marius Popescu, iar acest lucru îmi dă multă încredere. Obiectivul meu este să mă pregătesc cât mai bine, atât din punct de vedere tactic, cât și tehnic, să nu dezamăgesc suporterii și antrenorii și să contribui an de an la promovarea echipei. Cu alte cuvinte, să confirm „U” Cluj”, a mărturisit fundașul, cel care este fan declarat al Barcelonei, respectiv al lui starului spaniol Dani Alves, fundașul campioanei Italiei, Juventus Torino.

Muzica, modalitate de relaxare pentru tânărul fotbalist

„Obișnuiesc să ascult muzică înaintea meciurilor. Acest lucru mă delectează și mă motivează în egală măsură. Timpul liber îmi este limitat și, de regulă, îl petrec alături de prietenii mei. Sunt un fan al filmelor de acțiune, dar nu am unul pe care să îl prefer în mod deosebit”, a mai adăugat acesta.

Universitatea Cluj va continua lupta pentru promovarea în Liga a III-a abia peste o lună, însă până atunci Victor Manu și coechipierii săi vă așteaptă la meciurile amicale din Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”. Următorul amical este programat miercuri, 8 februarie, contra Unirii Jucu, începând cu ora 12:00.

CV VICTOR MANU

Data și locul nașterii: 16.02.1997, Cluj-Napoca
Înălțimea și greutatea: 1,80 m / 69 kg
Post: fundaș stânga
Număr: 13
Student al Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB), în anul I.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.