Povestea câinelui poliţist Şuier cu mirosul cel mai FIN pentru a-i împiedica pe festivalieri să intre cu droguri la UNTOLD!

Un ciobănesc german în vârstă de 3 ani, Şuier, îi va verifica pe participanţii la ediţia a 4-a a festivalului UNTOLD care a început astăzi la Cluj-Napoca pentru a depista dacă au asupra lor substanţe ilegale, potrivit MEDIAFAX.

Câinele poliţist Şuier a fost adus special de la Centrul Chinologic Sibiu al Poliţiei Române.

Partenerul câinelului este agentul şef de poliţie Lucian Bosânceanu, care a declarat că Şuier este partenerul lui pe care l-a dresat de când era pui şi şi-ar da viaţa pentru el.

„Nu a ştiut să latre de mic, la început scotea un şuierat şi de asta i-am pus numele Şuier. Este partenerul meu de când era pui, îl iubesc, îmi dau viaţa pentru el şi el pentru mine, executăm multe misiuni împreună. Este specializat în detectarea de produse ilegale, a participat la multe misiuni, la festivaluri în ţară şi în străinătate. Ştiu ce intenţii are, el ştie ce vreau de la el, ne înţelegem foarte bine. Are un miros foarte bine dezvoltat, a făcut antrenament, poate descoperi multe tipuri de substanţe ilegale”, a spus Bosânceanu.

Cei doi petrec împreună circa 10 ore pe zi, inclusiv weekend-urile, şi se antrenează asiduu pentru depistarea substanţelor ilegale, a drogurilor, inclusiv prin participarea la cursuri de perfecţionare în străinătate.

O postare pe Facebook a Ministerului de Interne a devenit virală după ce reprezentanții MAI au găsit o metodă inedită de a-i avertiza pe cei care au de gând să consume substanțe interzice la festivalul de la Cluj.

„Întrebare primită pe Facebook MAI:
– Veți merge și la #Untold?
Răspuns:
– Ar fi păcat să nu mergem! Iar Șuier ne va însoți. Are 3 ani și este antrenat în mai multe domenii.
Dacă vreți să faceți poze cu el o să fie bucuros.
Dar să știți că are mirosul fin… FOARTE FIN!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.