Campioana României la fotbal feminin, „U” Olimpia Cluj, pregătită de o nouă ediţie a UEFA Women’s Champions League!

Multipla campioană a României la fotbal feminin şi cea mai nouă membră a familiei Universităţii Cluj, „U” Olimpia Cluj, este pregătită de debutului în sezonul 2018-2019 a celei mai importante competiţii inter-cluburi, UEFA Women’s Champions League.

„Olimpicele” se află în grupa a 6-a preliminară a competiţiei, alături de campioana Ţării Galilor, Cardiff Met Ladies, campioana Ucrainei şi gazda seriei, WFC Harkiv-1 şi de campioana Maltei, FC Birkirkara.

Primul meci al „studentelor” va avea loc în 7 august în compania campioanei Ţării Galilor, de la ora 11.00. Toate meciurile se vor disputa în Ucraina.

Olimpia Cluj a realizat mai multe transferuri în această vară în încercarea a câştiga un nou titlu, dar şi de a avea un parcurs cât mai lung în Europa, la echipă venind Annie Wickett (fundaş lateral), Phoenetia Maiya Browne (atacant), Selena Babb (portar), Cassidy Benintente (fundaş) şi Maria Neacşu (mijlocaş de creaţie).

În acelaşi timp, echipa de fotbal feminin şi FC Universitatea Cluj au semnat un parteneriat prin care multipla campioană a României devine parte din familia „U” Cluj, urmând să joace în alb-negru şi cu sigla pe piept în toate partidele oficiale, aşa cum se întâmplă la cluburile mari ale Europei.

„Mă bucur că din familia „U” fac parte, din acest an, și fetele de la Olimpia. Este vorba despre un proiect de promovare a fotbalului feminin, care a ajuns deja la un nivel extrem de competitiv. Vrem să atragem spre fotbal cât mai multe reprezentante ale comunității clujene, așa cum procedează și alte cluburi europene care au început să pună accent pe fotbalul feminin, precum Juventus sau Bayern. În plus, acest parteneriat contribuie la consolidarea brandului FC Universitatea Cluj, primul din România sub care se întâlnesc fotbalul feminin și cel masculin. Le dorim baftă fetelor în Champions League!”, a declarat președintele clubului, Radu Constantea, citat de fcuniversitateacluj.ro.

În ultimul amical disputat înaintea noului sezon al UEFA Women’s Champions League, „U” Olimpia Cluj s-a impus cu 7-0 în amicalul cu Heniu Prundu Bârgăului. Golurile au fost marcate de Cristina Carp (3), Phoenetia Browne, Oana Negrea, Andreea Voicu și Lavinia Boandă.

Echipa trimisă în teren de Mirel Albon: Selena Babb – Teodora Meluță, Raluca Borodi, Cassidy Benintente, Oana Negrea, Ioana Bortan, Mihaela Ciolacu, Andreea Voicu, Mara Bâtea, Cristina Carp, Phoenetia Browne. Au mai jucat Lavinia Boandă, Adela Iosif, Adelina Rusu, Flaviana Negrea, Sara Câmpean, Lorena Iuhos, Emanuela Balica.

Foto © https://www.facebook.com/UOlimpiaCluj/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.