CRONICĂ: CFR a uitat cum se câştigă împotriva Rapidului, după 3-2 în Giuleşti!

Rapid Bucureşti tinde să se transforme într-un veritabil complex pentru CFR Cluj, datorită invincibilităţii împotriva formaţiei din Gruia. Ultimul duel „feroviar” între cele două „surori” s-a consumat ieri, 25 august 2012, în Giuleşti. Elevii lui Sabău au întors rezultatul de la 0-2 şi au învins cu 3-2, cu un om mai puţin pe teren.

Inexplicabila cădere în repriza secundă a CFR-ului a costat-o trei puncte în Giuleşti, deşi a condus cu 2-0 din minutul 20 şi a avut un om în plus pe teren. Ronny a deschis scorul în minutul 14, iar Maftei a mărit avantajul în minutul 19. După o primă repriză foarte bună făcută de CFR, în care au controlat autoritar Rapidul, a venit repriza secundă în care elevii lui Andone au căzut la toate capitolele. Inspiraţiile lui Ioan Ovidiu Sabău s-au numit Romeo Surdu şi Nicolae Grigore, ambii intraţi în repriza a doua, ultimul reuşind o „dublă”. În minutul 28, Oros vede al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roşu, după un conflict cu mijlocaşul oaspeţilor, Nicoară.

Repriza a doua a fost un sfetnic bun pentru rapidişti, Ilijoski reduce din avantaj în minutul 49, după ce profită de o eroare personală a lui Hora şi îl învinge pe Felgueiras, 1-2. Intrat în minutul 60 în locul lui Grigorie, fostul cfrist Romeo Surdu a scos o lovitură de pedeaspsă contestată de oaspeţi, iar Nicolae Grigore a înscris de la punctul cu var, 2-2 şi spectatorii din Giuleşti parcă au uitat să-l mai conteste pe Sabău şi au început să-şi împingă echipa spre victorie. Acelaşi Grigore a reuşit „dubla” în minutul 69, profitând de o respingere greşită a lui Felgueiras în urma centrării lui Surdu, 3-2.

CFR trebuie să facă uitată această partidă pentru că urmează una foarte importantă pe teren propriu, manşa a doua cu FC Basel din play-off-ul ligii campionilor, iar miza sunt milioane de euro de pe „masa bogaţiilor”. Andone nu va putea conta pe serviciile lui Ronny şi Vass în returul cu Basel, ambii accidentaţi în meciul din Giuleşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.