„Povești trăsnite / Wild Tales”, filmul de deschidere la TIFF 2015, din 12 iunie în cinematografele din România

Din 12 iunie, Transilvania Film aduce pe ecranele cinematografelor din România propunerea Argentinei pentru Oscar: comedia Povești trăsnite | Wild Tales – o excelentă farsă despre răzbunare.

Povesti trasnite 003

Ridicându-se la înălțimea titlului, exploziva comedie în regia lui Damián Szifrón este o colecție de șase povești extrem de bizare, fiecare mai șocantă și mai amuzantă decât cea de dinainte. De la un joc al destinului la bordul unui avion, până la excese de furie la volan, Povești trăsnite oferă un portret comic și plin de defecte ale societății.

„Este ușor să îți dai seama ce i-a atras pe Pedro și Agustín Almódovar să producă acest film. Găseşti acest lucru în umorul neobişnuit, imaginile elegante şi modul îndrăzneț de a folosi muzica, în afecțiunea pentru oamenii de rând împinși la extreme” (The Hollywood Reporter).

Sinopsis

Inegalitatea, nedreptatea şi cererile societăţii în care trăim sunt cauze ale stresului şi depresiei pentru mulţi oameni. Unii însă, explodează. Acest film este despre ei. Vulnerabili în faţa unei realităţi care se schimbă şi subit devine imprevizibilă, personajele din Poveşti trăsnite depăşesc linia subţire dintre civilizaţie şi barbarism. Dezamăgirea iubirii, reîntoarcerea la un trecut reprimat şi violenţa care se împletesc în conflicte întâmplătoare împing persoanjele la limita nebuniei, făcându-le să cedeze în faţa plăcerii incontestabile de a pierde controlul.

Filmul reunește nume renumite care nu au apărut încă împreună pe marele ecran cu actori de film independent, teatru și televiziune. Ricardo Darin joacă rolul unui inginer specializat în demolări, Julieta Zylberberg și Rita Cortese sunt chelnerița și bucătăreasa dintr-un restaurant pentru tiriști, Dario Grandinetti apare într-o enigmatică poveste de la bordul unui avion, Erica Rivas este o mireasă temperamentală a cărei nuntă este pe punctul de a deveni o catastrofă, Oscar Martinez – un milionar care poartă negocieri „în culise” pentru a evita o tragedie și Leonardo Sbaraglia se trezește dintr-odată într-un thriller neobișnuit pe șosea.

Damián Szifrón s-a născut pe 9 iulie 1975 în Ramos Mejia, provincie a orașului Buenos Aires, Argentina. A urmat cursuri de media la liceul ORT, studiind teoria filmului cu Angel Faretta, cunoscut critic de film pentru Revista Fierro. Mai târziu a obținut diploma în studii de film la Universitatea de Film din Buenos Aires.

Despre ultimul său lungmetraj acesta spune: „Mă gândesc adesea la societatea capitalistă vestică ca la o cușcă transparentă care ne reduce sensibilitatea și ne deformează relațiile cu ceilalți. Povești trăsnite prezintă un grup de oameni care trăiește în această cușcă nefiind conștienți de existența ei. Dar la punctul în care majoritatea ar da înapoi sau ar intra în depresie, aceștia iau măsuri”.

Povești trăsnite, deschide cea de-a 14-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), care va avea loc între 29 mai și 7 iunie 2015. Proiecția filmului va avea loc vineri, 29 mai, începând cu 20.45 în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

„Filmul propus de Argentina la Oscar e sălbatic în toate sensurile cuvântului. Farsa asta despre răzbunare e feroce și incredibil de amuzantă. Regizorul și scenaristul Damián Szifron n-a făcut un singur film, ci șase lipite sub un singur titlu și trimise într-o lume care s-ar putea să nu fie pregătită pentru ele” – Rolling Stone.

Biletele la gala de deschidere TIFF 2015 pot fi achiziționate în avans, începând din 26 mai 2015, de pe www.biletmaster.ro. Prețul unui bilet este 30 de lei.

În prima săptămână filmul va rula în Bucureşti, Arad, Bacău, Baia Mare, Botoșani, Brașov, Brăila, Cluj-Napoca , Constanța, Craiova, Deva, Iași, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Târgu Jiu și Târgu Mureș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.