Prefectul Vuscan cere fonduri pentru redeschiderea spitalului din Mociu

Prefectul Clujului, Gheorghe Vuscan, vrea să redeschidă Spitalul din Mociu, singurul spital din Câmpia Transilvaniei, închis in urma cu patru ani. Pentru a-l salva, intenţionează să ceară sprijin financiar de la Consiliul Judeţean Cluj.

comuna mociu spital

Aflat într-o vizită de lucru în judeţ, prefectul Gheorghe Vuşcan a efectuat o vizita şi la Spitalul din comuna Mociu. În urma acesteia, are în plan să reia planurile de modernizare de acum câţiva ani, şi să-l transforme fie în centru medical de zi, fie în centru pentru îngrijirea vârstnicilor.

„Cladirea spitalului e află în prezent într-o stare totală de degradare, este insalubră şi nefuncţională. Pentru a stopa procesul accelerat de degradare, Instituţia Prefectului va solicita intervenţii urgente din partea Primăriei Mociu şi sprijin din partea Consiliului Judeţean Cluj pentru salvarea acestui imobil şi transformarea lui în „centru medical de zi”, sau în „centru pentru îngrijirea persoanelor vârstnice” din resurse financiare proprii sau accesarea de fonduri europene”, au transmis reprezentanţii Instituţiei Prefectului, într-un comunicat de presă.

Locuitorii din Mociu s-au revoltat in 2011 impotriva deciziei Ministerului Sanatatii de a transforma spitalul in azil de batrani, iar de la 1 aprilie 2011, guvernul condus de Emil Boc a inchis spitalul din comuna Mociu, judetul Cluj.

În anul 2013, locuitorii, dar şi autorităţile din Mociu, plănuiau să deschidă un centru medical multifuncţional, însă iniţiativa nu a avut succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.