Pregatirea garderobei pentru temperaturi instabile. 3 sfaturi elementare

Atunci cand clima se schimba si urmeaza trecerea de la un anotimp la altul, exista o perioada de cateva zile in care vremea este instabila. Trecerea de la zile insorite la cele ploioase se poate face brusc si fara vreun avertisment prealabil, urmate iar de zile cu temperaturi neobisnuit de ridicate.

Din aceasta cauza, garderoba poate fi dificil de pregatit, deoarece multe persoane au tendinta de a-si pune la dispozitie hainele specifice unui anumit anotimp fara a lua in considerare eventualele fluctuatii. De aceea, pentru a nu fi luati prin surprindere de temperaturile sau conditiile meteorologice neobisnuite, pot fi luate in considerare cateva sfaturi elementare.

Iata cum se pregateste garderoba pentru temperaturi instabile

Primavara poate da primele semne mai devreme decat de obicei, chiar de la jumatatea lunii februarie, atunci cand multi inca se bazeaza pe hainele de iarna. In acelasi timp, temperaturile negative pot sa apara din luna noiembrie, ceea ce provoaca un disconfort celor care inca folosesc tinutele de toamna. Astfel, este importanta pregatirea si pentru zilele cu temperaturi instabile.

Incaltaminte impermeabila in mod constant

Cel mai mare dusman al picioarelor este umezeala. Aceasta poate sa apara indiferent de anotimp, chiar si atunci cand majoritatea oamenilor foloseste incaltaminte de panza sau chiar papuci.

De aceea, este important ca in fiecare garderobe sa existe mereu diferite modele de cizme din piele, deoarece pot fi atat subtiri, cat si mai groase, in functie de sezon, dar sunt impermeabile si protejeaza constant piciorul. In plus, se potrivesc oricarui sezon si ofera satisfactia necesara atat in ceea ce priveste confortul, cat si estetica. Toate acestea sa gasesc la magazinele de specialitate precum Mastershoes si nu trebuie sa lipseasca din garderoba.

Stylish young woman in the wardrobe chooses what to wear from the wardrobe.

Haine groase pentru exterior si haine subtiri pentru interior

Pentru a nu avea probleme cu diferentele mari de temperatura, orice persoana ar trebui sa aiba la indemana atat haine groase, cat si haine subtiri. In acest fel, diferenta dintre temperaturile exterioare, in cazul in care sunt neobisnuit de scazute, si cele interioare care ar trebuie sa se afle la valori normal, nu vor fi deloc greu de suportat.

Acest lucru este cu atat mai important cu cat, la schimbarea dintre anotimpuri, apar zile diferite in care fie temperaturile scazute persista mai mult decat ar trebui, fie apar mai devreme decat ar fi de asteptat.

Culori naturale

Culorile purtate trebuie alese in functie de anumite aspecte. In primul rand, acestea trebuie sa se poate incadra in peisaj astfel incat sa nu fie prea stridente sau nepotrivite pentru peisajul dintr-un anumit anotimp. De exemplu, este de evitat purtarea hainelor negre pe timp de vara, deoarece acestea atrag caldura si provoaca un disconfort mare pentru purtator. In acelasi timp, nu sunt recomandate haine de culori tipatoare, cum ar fi galben, pe timp de iarna. In schimb, culori naturale precum maro se potrivesc foarte bine peisajelor de toamna.

In concluzie, este important ca garderoba sa fie pregatita si adaptata atat anotimpului curent, cat si eventualelor zile cu temperaturi neobisnuite.

sursa foto: envato.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.