Premianții penultimei zile din Campionatul European de Gimnastică de la Cluj! Marian Drăgulescu, prima medalie de aur pentru România la sol!

Campionatele Europene de Gimnastică, găzduite după 60 ani de România și pentru prima dată la Cluj-Napoca, au ajuns în faza finalelor, iar sâmbătă, 22 aprilie, a fost prima zi rezervată ultimului act al competiției, cu probele la sol, cal cu mânere și paralele pentru băieți, respectiv sărituri și paralele pentru fete.

În cadrul finalei de la sol, gimnastul român Marian Drăgulescu, 36 ani, a câștigat medalia de aur, primind nota de 14.500 din partea juriului pentru exercițiul său. Medalia de argint a fost adjudecată de  rusul Dmitrii Lankin, cu 14.466 de puncte, iar bronzul a fost câștigat de israelianul Alexander Shatilov (14.400).

În finala de la cal cu mânere, medalia de aur a fost câștigată de rusul David Belyavskiy, cu nota de 15.100 puncte, medalia de argint i-a revenit maghiarului Kriszian Berki (14.900), iar bronzul a fost câștigat de armeanul Harutyun Merdinyan (14.833).

Grecul campion olimpic Eleftherios PETROUNIAS a câștigat medalia de aur în finala de la inele, cu 15.433 puncte, medalia de argint a obținut-o englezul Courtney Tulloch (15.066), iar ucraineanul Igor Radivilov a câștigat bronzul cu nota de 15.033. 

În finala feminină de la paralele, medalia de aur a fost adjudecată de belgianca Nina Derwael, cu 14.633 puncte, medalia de argint i-a revenit rusoaicei Elena Eremina (14.300), iar pentru medalia de bronz au urcat pe podium, la egalitate de puncte, englezoaica Elissa Domnie și germanca Elisabeth Seitz, ambele cu 14.133 puncte. Pe lângă Seitz, Germania a mai fost reprezentată la această probă și de Kim Bui, care a încheiat pe locul 5, cu 13.900, la câteva sutimi de colega sa din lot.

Finala feminină a probei de sărituri a fost câștigată de franțuzoaica Coline Devillard, cu un punctaj total de 14.467 de puncte, medalia de argint a fost obținută de englezoaica Elissa Downie (14.350), iar medalia de bronz a ajuns în Ungaria, prin gimnasta maghiară Boglarka Devai (14.317 puncte).

Duminică, 23 aprilie, în ultima zi a Campionatelor Europene de Gimnastică din Cluj-Napoca, vor avea loc, începând cu ora 13:30, finalele pe aparate la sărituri, paralele și bară fixă pentru gimnaști, iar de la ora 17:00 vor avea loc finalele la bârnă și sol pentru fete.

România mai luptă pentru medalii la acest european prin Marian Drăgulescu la sărituri, respectiv prin Cătălina Ponor și Larisa Iordache la bârnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.