Premieră în învățământul universitar medical românesc: Label CIDMEF pentru Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca

UMF ClujFacultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca a devenit prima facultate de medicină din centrul și sud-estul Europei care primește Diploma de Recunoaștere a Calității – „Label CIDMEF”, certificat de calitate și performanță care apreciază conformitatea procesului educațional cu normele CIDMEF (Conferința Internațională a Decanilor Facultăților de Medicină de Expresie Franceză).

Distincția a fost acordată Facultății de Medicină, reprezentată prin decan prof. dr. Anca Buzoianu, cu ocazia celei de-a 22-a Adunări Generale a CIDMEF, care a avut loc la Dakar (Senegal) în 2013.

CIDMEF (Conferința Internațională a Decanilor Facultăților de Medicină de Expresie Franceză) este o rețea instituțională a Agenției Universitare a Francofoniei (AUF), care cuprinde 140 de facultăți membre, din 40 de țări, de pe 4 continente.

„Este o onoare și o mândrie faptul că Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca a reușit să obțină Certificatul de Calitate Label CIDMEF, această recunoaștere fiind o dovadă a performanței și valorii acestei instituții. Evaluările pentru această certificare au fost extrem de riguroase, dar am reușit să îndeplinim cerințele. Profesionalismul și calitatea ridicată a învățământului superior medical sunt printre caracteristicile fundamentale ale Facultății de Medicină din Cluj-Napoca, toate pentru ca viitorii medici să fie cât mai bine pregătiți pentru îngrijirea pacienților”, a declarat prof. dr. Anca Buzoianu, decanul Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca.

Certificatul de Calitate Label CIDMEF a fost acordat în urma vizitei pe care comisia de evaluare desemnată de Consiliul CIDMEF a realizat-o la Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca în perioada 4-6 aprilie 2013. Comisia a fost prezidată de prof. dr. Tewfik Nawar, profesor emerit la Universitatea Sherbrooke, Canada, președinte al Consiliului de Evaluare al CIDMEF, și a avut în componență personalități universitare de prestigiu din lumea medicală de expresie franceză: prof. dr. Jean-François Denef – fost prorector, coordonator de învățământ în Sectorul științe pentru sănătate, Université Catholique de Louvain, Belgia; prof. dr. Jacques Barrier – coordonatorul Departamentului de Educație Medicală Continuă de la Universitatea din Nantes, Franța, președinte al Consiliului Pedagogic al CIDMEF; prof. dr. Sahloul Essoussi – profesor și decan de onoare la Facultatea de Medicină din Sousse, Tunisia, vicepreședinte al Consiliului de Evaluare CIDMEF; prof. dr. Doina Azoicăi, decan al Facultății de Medicină din cadrul Universității „Gr. T. Popa” de la Iași.

Este pentru prima dată când acest certificat de calitate a procesului educațional este acordat unei facultăți de medicină din centrul și sud-estul Europei, fiind de înțeles că evenimentul reprezintă, în același timp, o premieră națională. Prin obținerea acestui certificat de calitate, Facultatea de Medicină a UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca își dovedește încă o dată modernitatea, dinamismul și calitatea de lider național în procesul de înnoire faptică a învățământului medical, care constituie unul dintre obiectivele sale strategice declarate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.